رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي وگردشگري فارس درادامه گفت: درضلع غربي بنا نيز در قسمت فوقاني آجرکاري وطاقهاي بنا که دچار ترک خوردگي وشکا ف بوده به طور کامل دردست مرمت است.
خانه تاريخي فيلي در خيابان لطفعلي خان زند ، بعد از مسجد نصيرالملک ، کوچه 33 واقع شده است. اين بنا و حسينيه اي که درکنار آن است توسط ضياءالدين خان فيلي در سال 1337 وقف شده اند. خانه فيلي متعلق به دوره قارجاريه وسه طرف ساخت است. ورودي بنا ازضلع شرقي است که توسط دو سنگ ازاره با نقوش هخامنشي و توسط يک دالان به گوشه جنوب شرقي حياط مرکزي راه مييابد.
ضلع جنوبي بنا ساخت و ساز ندارد و تنها داراي 5 طاقنماي آجر کاري شده است. دو ضلع شرقي و غربي داراي زيرزمين و يک طبقه به صورت 6 دري است که با نماي آجرکاري شده و پله سنگي مياني با سردر کاشي کاري شده با نقش مردان اسب سواردر حال شکار کار شده است که به دو اتاق در سمت چپ و راست راه مي يابد .
اتاقها داراي طاقچه هاي متعدد و ساده ، سقف هاي توفال کاري شده ، درکهاي فلزي هستند. ضلع شرقي بنا نيز به صوت 5 دري و راه پله در انتهاي شمال شرقي است که داراي دو اتاق تودرتو با درکهاي چوبي ، سقف توفال کاري است که داراي سقوف نقاشي شده بوه و در حال حاضر بر روي همه آنها رنگ خورده است.
شاه نشين اصلي بنا در ضلع شمالي واقع بوده که به صورت هفت دري است . سقف شاه نشين تنها سقفي است که به شکل اصلي خود باقي مانده است و توفال کاري و کاربندي شده و داراي نقوش هندسي ، گياهي ، حيواني ،انساني و مناظر متنوع هستند که نسبتا در وضعيت خوبي به سر مي برد.دو ضلع شرقي و غربي داراي زيرزمين هستند که بدنه و سقفشان با آجر و کاشي تزئين شده است .دور تا دور بنا داراي شير سر است./106
انتهای پیام/