به گزارش ميراث آريا (chtn) ،دردويست و دومين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران،رسول خادم رئيس کميسيون اقتصادي،برنامه و بودجه در خصوص اجراي مصوبه بودجه سال 88 شهرداري تهران و سازمان هاي و شرکت هاي تابعه گزارشي ارائه داد.

خادم اظهار کرد: بررسي عملکرد نهايي در خصوص پروژه هاي سال گذشته شهرداري تهران به صورت غير مستمر و مستمر و پروژه هاي مورد بهره برداري در قالب گزارشي ارائه شد.

وي با اشاره به عملکرد شهرداري در خصوص اجراي پروژه هاي عمراني شهر تهران،گفت: از 1960 پروژه در سال گذشته اعضاي شورا از 930 پروژه بازديد ميداني داشتند.با توجه به بازديد پروژه ها، پيشرفت فيزيکي آن ها در مناطق و معاونت هاي شهرداري با توجه به جذب اعتبار و زمان بندي گزارش شده است.

رئيس کميسيون اقتصادي،برنامه و بودجه ابراز کرد: از تعدا پروژه هاي عمراني شهرداري،553 مورد به خاطر مشکلات اجرايي آن تاخير داشته و نيز 443 پروژه عقب تر از زمان بندي است.

وي به مشکلات عمومي اجراي پروژه ها اشاره کرد و گفت: واگذاري اعتبار و اجراي پروژه هاي عمراني توسط مناطق به ساير دستگاه ها از قبيل آموزش و پرورش،دانشگاه ها و مساجد که پيگيري نکردند.جابجايي اعتبارات در برخي از پروژه ها و عدم رعايت مشخصات فني در طراحي و عدم مکان يابي مناسب پروژه ها و در نتيجه عدم استفاده بهينه توسط بهره داران است.

به گفته خادم، مشکلات اجراي پروژه ها از جمله فقدان تعريف مشخص و جامع براي اعتبارات غيرنقدي و نحوه استفاده از آن خصوصا در ارتباط با پيمانکاران ظرف قرارداد و تاخير در تنظيم دستورالعمل مناسب براي بهره برداران از اعتبارات غيرنقدي،تخصيص نقدينگي اعتبارات عمراني مناطق هماهنگ با پيشرفت فيزيکي عمليات عمراني نيست و اين امر موجب تراکم تعهدات و بدهي هاي شهرداري به پيمانکاران و ايجاد مشکلات بيشمار در اجراي کارها شده از اين رو بدهي هاي ايجاد شده قسمتي از اعتبارات سال 88 را به خود اختصاص خواهد داد.

وي همچنين بيان کرد: برخي از پروژه هاي منطقه اي مستمر و غيرمستمر از لحاظ کيفيت مصالح مصرفي،طراحي و تعيين فضاي مناسب با توجه به کاربري مشخص از استانداردهاي خاصي تبعيت نمي کنند و نيز انتخاب پروژه ها بر مبناي اولويت نيازهاي استفاده کنندگان نيست و در يک شرايط رقابتي بدون مطالعه صورت مي گيرد و در مواردي فضاي اضافه بر نياز ايجاد مي گردد.

مهدي چمران،رئيس شوراي شهر در مورد مشکلات طراحي و نماي ساختمان ها توسط شهرداري تهران اشاره کرد و گفت: بايد در طراحي و معماري ساختمان ها و پروژه ها از نظر معماري و کارشناسي تصويب شود چرا که ما در تلاشيم ساختمان ها با نماي شيشه اي ساخته نشود ولي شهرداري بر اين موضوع توجه نمي کند.

خادم در ادامه ارائه گزارش بيان کرد: از بين پروژه هاي عمراني شهرداري،20 پروژه مسئله دار در شهرداري را جدا کرديم تا با بررسي مشکلات و عدم اجراي آن حساسيت شهرداري در اجراي پروژه ها را بالا ببريم.

وي با اشاره به اين که حساسيتي در بدنه شهرداري نسبت به اجراي پروژه هاي عمراني وجود ندارد،گفت: بايد اين طرح به صورت مصوبه شود تا شهرداري نسبت به اجراي پروژه هاي عمراني حساس شود.

حسن بيادي نايب رئيس شوراي شهر نيز در ادامه گفت: بازديد از پروژه هاي عمراني با همکاري خود شهرداران مناطق و پيمانکاران و مشاوران شهرداري مورد بررسي قرار گرفته و اين بازديدها براي مچ گيري نيست بلکه براي سطح ارتقاء سطح پروژهاست.

وي افزود: ما بايد تذکر بدهيم تا اگر قرار باشد که هزينه دوباره براي مشاوره و نقشه براي اجراي پروژه ها صرف شود بر اساس برنامه باشد.زيرا در برخي از اجراي پروژ ه ها تغييرات به وجود مي آيد که تغييرات بدون مصوبه از سوي شهرداري انجام مي شود و با اهداف ديگري پروژه ها را اجرايي مي کنند.

حبيب کاشاني عضو شواري شهر نيز گفت: شورا وظيفه نظارتي دارد ولي اگر ببينيم تخلف از سوي شهرداري در پروژه ها انجام مي گيرد گزارش مي کنيم چه برسد به مچ گيري.

وي همچنين تاکيد کرد: هفته اي 10 بار يا بيشتر کارها و پروژه ها و ايرادات در شهر از دوربرگردان تا موارد بزرگتر را به شهرداري تذکر مي دهيم،ما پينگ پنگ بازي نمي کنيم و يا مستند سازي نمي کنيم بلکه مي خواهيم مشکلات شهر تهران را حل کنيم. گفتني است اين طرح به تصويب رسيد. /100

انتهای پیام/

کد خبر 1388040226