مهدي معمارزاده درادامه خاطرنشان کرد: ازسويي ديگر، ارزشهاي متعدد دامنههاي البرز به يک امتياز ويژه براي بساز و بفروشها و دلالان املاک و البته در نقطه مقابل آن موجب نابودي تبادلات اکولوژيک بين کوه و شهر و تبعات ناشي از آن شده است.
وي با اشاره به اينکه ساخت و ساز در پايتخت دچار يک جهش بيمارگونه شده اظهار داشت:مديريت شهر نيز بدون مطالعه و استفاده از راهکارهاي متخصصان صاحب نظر در حوزه هاي مختلف شهري اين فرصت را مغتنم شمرده و براي در آمدزايي هر چه بيشتر نسبت به صدور مجوز ساخت و ساز در هر نقطه شهر به ويژه بافت هاي روستايي و دامنههاي البرز شامل باغها، روددرهها و صخرهها اقدام کرده و همچنان از فروش تراکم نيز صرف نظر نمي کند.
معمارزاده با بيان اين که سهلالوصولي اين شيوه درآمدزايي براي شهرداري را ميتوان از آن به عنوان شهرفروشي و شرافزايي ياد کرد تصريح کرد:اين روند تا جايي پيش رفته که از رسانهها اعلام ميشود بيش از سه هزار مورد تخلف در بالاي ارتفاع 1800 متر که حدنهايي ساخت و ساز در ارتفاعات شمالي تعيين شده به وقوع پيوسته است.
وي با طرح اين سؤال که آيا مديريت شهر حداقل به اين نکته واقف نيست که حد فاصل ميدان تجريش و ميدان شهيد باهنر فقط يک خيابان شرقي ، غربي وجود دارد که بايد تمام خودروهاي به سمت بالا رفته را تخليه کند اظهار داشت:بنابراين فروش تراکم و گسترش ساخت و ساز در ارتفاعات امامزاده قاسم ، گلابدره، در بند، جمال آباد، جماران و غيره با چه طرح و برنامه و پيش فرضي اعمال مي شود؟
به گفته اين کارشناس ارشد معماري، اين اقدامات نسنجيده به ويژه درحد فاصل کاخ سعد آباد و کاخ نياوران همتاي آن در شمال غرب که بافتي متراکم را شکل داده و ساير بافتهاي روستايي همچون دزاشيب ، قلهک ، ونک ، کاشانک ، ولنجک ، درکه ، چيذر ، دارآباد ، حصار بوعلي قيطريه و ... به جز افزايش معضلات اين محدوده و ترافيک روز افزون و تحميل آن به خيابانهاي پيراموني و در نهايت به اتوبانها نتيجه ديگري ندارد.
معمارزاده با بيان اينکه اين وضعيت در بخشهاي ديگري از ساختار شهر تهران نيز مشاهده ميشود ادامه داد:ازجمله بافت مرکزي که بازار به عنوان قطب اقتصادي کشور و ادارات و دواير دولتي در اين محدوده پر مراجعه ترين منطقه شهري را موجب شده اند.
وي اضافه کرد:بافت عودلاجان و بازار به شکلي گسترده مورد تخريب و دگرگوني قرار گرفتهاند ازسويي ديگر بافت سنگلج و ارگ و محله هاي پيرامون آن نيز ضمن توسعه تجاري به صورت عمودي نيز در حال گسترش هستند.
کارشناس ارشد دفتر فني سازمان ميراث فرهنگي استان تهران درپايان تصريح کرد:با اين شرايط تخريب و تعريض خيابانها، کوچهها و گذرها به ويژه در بافت مرکزي تهران، بافتهاي روستايي داخل شهر و نيز بافت شميرانات و حتي در مناطق به اصطلاح فرسوده (اگر با طرح و برنامههاي آينده نگر و بر اساس ساختار تهران و ظرفيتهاي محله اي به آن پرداخته نشود)جز هدر رفتن سرمايههاي شهر ،اتلاف وقت و انرژي، از بين رفتن نشانه ها و اصالت شهر حاصل ديگري در برنخواهد داشت. /118
انتهای پیام/