نشست تخصصي فرش اصفهان برگزار شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از ستاد خبري فرهنگي تاريخي سعدآباد در نشست تخصصي با محوريت فرش اصفهان پژوهشگر و محقق بين‌المللي در زمينه فرش دستباف ايران گفت:دردوره هخامنشيان، جسد پادشاه يا حاکم پس از موميايي در ميان فرش معروف پازيريک گذاشته شده و با گاري بر تمام مناطق تحت الحکومه آن حاکم برده مي‌شد.

صباحي با اشاره به ويژگيهاي فرش اصفهان و عوامل مؤثر در رشد و يافتن جايگاه واقعي فرش اصفهان اظهار داشت: براساس روايت هاي موجود در تاريخ طبري، قالي بهارستان در زمان ساساني با طلا، نقره و فلزات مختلف بافته شده بود که با حمله اعراب به ايران از بين رفت.

وي با بيان اين‌که پس از اسلام در دوره صفويه دوران اوج شکوفايي فرش اصفهان آغاز شد تصريح کرد: در دوره شاه اسماعيل مينياتوريست‌ها و قالي‌بافان با هم پيوند يافتند به طوري‌که با تلفيق هنر مينياتور و قالي بافي، قالي معروف قياس الدين جامي توليد شد.

صباحي با اشاره به اين‌که قالي اصفهان يکي از زيباترين و گرانبهاترين قالي‌هاي ايران به‌شمار مي‌آيد بيان داشت:با احياي طرح‌هاي قديمي فرش مي‌توان دوباره صنعت فرش را رونق بخشيد البته نسل جديد بايد با شيوه بافت فرش و طرح‌هاي قديمي و فرآيند کامل بافت فرش دستبافت ايراني آشنا شود. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1388042050