برگي ديگر از تاريخ شهر سوخته ورق مي‌خورد

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان به ميراث آريا(chtn) گفت:سال گذشته با دريافت اعتباراتي از محل اعتبارات استاني و ملي به کاوش در اين شهر باستاني پرداختيم که پائيز امسال در صورت تخصيص اعتبار، فصلي ديگر از کاوش هاي باستان شناسي در شهر سوخته آغاز خواهد شد.

حسنعلي شهرکي گفت: تمامي اشياء فرهنگي و پژوهشي که پيش و پس از انقلاب طي کاوش هاي باستان شناسي به دست آمده نيز ساماندهي شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان يادآور شد:تا کنون کتاب‌هايي در خصوص شهر سوخته با عناوين ظروف رنگارنگ شهر سوخته،جواهر سازي در شهر سوخته،چشم مصنوعي شهر سوخته ، گزارشي از فعاليت هاي باستان شناسي شهر سوخته و دهانه غلامان منتشر شده است.

در معرفي اين شهر باستاني مي توان گفت،شهر سوخته نام بقاياي شهري باستاني است که در ۵۶ کيلومتري زابل در استان سيستان و بلوچستان و در حاشيه جاده زابل-زاهدان واقع شده است. اين شهر در ۳۲۰۰ سال قبل از ميلاد پايه گذاري شده و مردم اين شهر در چهار دوره بين سال‌هاي ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از ميلاد در آن سکونت داشته اند.

به اعتقاد برخي باستان‌شناسان اگر بخواهيم به معناي کامل و دقيق شهر توجه کنيم،اين شهر را بايد قديمي‌ترين شهر دنيا دانست چرا که معدود شهر‌هاي پيش از آن، از نظر امکانات و اصول شهرنشيني با آن قابل مقايسه نيستند./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388042510