هنرمندان پيشکسوت صنايع‌دستي کشور شناسايي مي‌شوند

معاون اداره کل حفظ و احياء معاونت هنرهاي سنتي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: آيين نامه ارزيابي هنرمندان هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي و ضوابط آن سال گذشته به استان‌هاي سراسر کشور ارسال شد.

فريدون ميرزالو ادامه داد: طبق اين دستورالعمل از استان‌ها خواسته شد که هنرمندان پيشکسوت و شاخص خود را طبق ضوابط موجود شناسايي کرده و به اين اداره کل معرفي کنند.

وي تصريح کرد:‌ طبق آيين نامه موجود هنرمند صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کسي است که غير از اشتغال در يکي از رشته‌هاي صنايع دستي، توانايي هنري، خلاقيت، نوآوري و اطلاعات کافي نسبت به رشته را نيز داشته باشد.

معاون اداره کل حفظ و احياء‌ با اشاره به اينکه همکاري استان‌ها در بخش ارسال اطلاعات هنرمندان پيشکسوت راضي کننده نيست، اظهار داشت: اطلاعاتي که از سوي استان‌ها به اين اداره کل آمده است همگي به دليل رعايت نشدن ظوابط آيين نامه اصلي ارجاع داده شده است.

ميرزالو اضافه کرد: معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي قصد دارد با جمع آوري اطلاعات هنرمندان پيشکسوت نسبت به اضافه کردن آن‌ها به بانک جامع اطلاعات صنايع‌دستي کشور اقدام کند.

اين مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: حسن شهرت و برخورداري از سبک ويژه در ارائه آثار از مشخصه‌هاي اصلي هنرمند پيشکسوت طبق اين آيين نامه است ضمن اينکه اين افراد بايد بيش از 35 سال سابقه آفرينش حرفه‌اي و داشتن توانايي تشخيص و رفع نواقص و کاستي‌ها در کارهاي هنري‌شان و تدريس و آموزش به ديگران را داشته باشند.

وي با بيان اينکه نواقص پرونده‌ها و اطلاعات ارسال شده مربوط به همين بخش‌ها است، گفت:‌ داشتن اطلاعات جامع از پيشکسوتان حمايت از اين هنرمندان را در بخش‌هايي چون بيمه و تجليل و تقدير راحت‌تر مي‌کند.

فريدون ميرزالو اضافه کرد: به دنبال ارسال آيين نامه اصلي به استان‌ها نامه‌هاي مختلفي در فواصل زماني مشخص به منظور پيگيري به اين استان‌ها فرستاده شده است.

معاون اين اداره کل خاطرنشان کرد: براي استان‌ها جهت معرفي تعداد هنرمندان هيچ ممنوعيتي قائل نشده‌ايم تا در فرصتي که در اختيارشان قرار گرفته اطلاعات جامع و کافي به اين معاونت ارائه دهند./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388050415