ثبت بقعه تاريخي گوريگاي فارس در فهرست آثار ملي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان فارس با بيان اين مطلب گفت:سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان در راستاي حفاظت و صيانت از آثار تاريخي ،فرهنگي استان و با توجه به ويژگي ها و ارزش‌هاي هنري اثر تاريخي بقعه گوريگا اقدام به شناسايي و تهيه مقدمات ثبتي اين اثر کرده است که به زودي در فهرست آثار ملي ايران جاي خواهد گرفت.

محمد رضا بذرگر با بيان اينکه بقعه گوريگا در شهرستان کازرون و در بخش خشت و کمارج در روستاي گوريگا واقع شده است،افزود: کلمه گوريکا در اصل به صورت گورکاه و به معني گور گردن کاه و محصولات کشاورزي نظير گندم،جو وغيره بوده که بر اثر کثرت استعمال به مرور زمان به صورت گوريگا در آمده است زيرا مردم در اين روستا محصولات کشاورزي خود را در گودال هايي که در زمين حفر کرده، مي ريختند و با گل روي آن را پوشانده و آنها را براي فصول بعدي سال ذخيره مي‌کردند .

وي تصريح کرد: بناي تاريخي بقعه محمد گوريگا مربوط به قرون متاخر اسلامي است .اين بقعه به شکل يک چهار طاقي است که در ورودي آن در ضلع جنوبي ساختمان قرار گرفته است.سقف بنا داراي کار بندي هاي ساده گچي و با ملاط گچ پوشش داده شده است .

بذرگر اضافه کرد: محراب مسجد به شکل ساده در قسمت غربي واقع و گنبد بنا بر فراز چهار طاقي استوار شده که از مصالح سنگ و گچ ساخته شده است و چهار نور گير در زير ساقه گنبد روشنايي داخل محوطه را تامين مي‌کند.

وي همچنين ادامه داد: ضريح بقعه فلزي و سنگ قبر آن جديد و در زير گنبد قرار دارد ،سنگ قبر هاي کوچک ديگري نيز در ديوارهاي بيروني سا ختمان کار گذا شته اند که بيشتر ساده و قدمت تاريخي ندارند .

بذرگر در ادامه گفت: کف بنا با موزاِييک مفروش و در قسمت جلو بناي قديمي ، يک بناي الحاقي است که به عنوان ورودي جديد براي بقعه در دورهاي بعدي ساخته شده است . در درون اين بناي الحاقي نيز يک راه پله سنگي قرار دارد که به پشت بام راه پيدا مي کند مصالح به کار رفته در اين بنا بيشتر سنگ و ملات گچ است .

وي افزود: ازويژگي هاي خاص بقعه گوريگاه مي‌توان به سقف اين امامزاده که داراي تزيينات مقرنس کاري است و همچنين نورگير هايي سقف که زيبايي سقف را دو چندان کرده اشاره کرد. /104

انتهای پیام/

کد خبر 1388050426