مجتبي فرهمند درادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه به دليل بيتوجهي، قسمتهاي داخلي اين رباط حفاري شده است.
به گفته اين کارشناس ارشد معماري؛ هماکنون عمليات مرمت پايهها ،سقف و محوطه قلعه خرگوشي در دستور کار طراحي قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه قلعه خرگوشي يکي از نمونههاي نادر تاريخي است اظهارداشت: اين رباط سنگي و آجري ساخته شده به ابعاد 80 در80 متر، کنار باتلاق گاو خوني، ضلع جنوب غربي اردکان قرار دارد.
مشاور پروژه طرح مرمت و احياي قلعه خرگوشي اضافه کرد:اين رباط يکي از همان 999 کاروانسرايي است که به دستور شاهعباس در مسيرهاي اصلي آن زمان ساخته شده است.
اين کارشناس ميراث فرهنگي اضافه کرد:در اين رباط هجده صفه و تعدادي حجره و اصطبل است که صفه بزرگتر و صفه قسمت جنوبي داراي محراب و نمازگاه است .
فرهمند با بيان اينکه در چهار گوشه رباط، چهار مدخل براي ورود به طويله ديده ميشود تصريح کرد: همچنين يک مخزن آب به صورت آب انبار در بخش مياني رباط ساخته شده است.
وي با اشاره به اينکه در سردر ورودي اين رباط کتيبهاي با ابعاد شش متر به خط زيبا و بينظير عليرضا عباسي نويسنده مشهور دوره صفوي ديده ميشود بيان داشت:اين کتيبه بر روي پانزده قطعه سنگ سبز رنگ به طول هشت متر،عرض شصت سانتيمتر و در سه ضلع مدخل نصب شده است.
فرهمند خاطرنشان کرد: از دو ماه پيش پروژه مطالعه و تهيه طرح مرمت و احياي قلعه خرگوشي آغاز شده و پيش بيني ميشود تا دو ماه ديگر تکميل شود./119
انتهای پیام/