وي با بيان اينکه اين جاده هر سال بر اساس نيازهاي محلي توسط اداره راه و ترابري و شهرداري شهر رينه تيغه کشي شده است،گفت:اين نيازها شامل استفاده دامداران،رفتن مردم محلي به پايگاه دوم در ارتفاع 2900 متري و کوهنورداني که با قصد صعود، مسير خود را از پاي دماوند آغاز ميکنند،ميشود.
عباس نژاد خاطرنشان کرد:پيش از اين کوهنورداني که قصد صعود داشتند با صرف هزينه هاي هنگفت و با ماشين هاي ويژه مسيرهاي ناهموار و سنگلاخي به پايگاه مورد نظر انتقال مي يافتند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي مازندران به ادعاي ديگر مسئولان اشاره کرد و گفت:پس از منتفي شدن موضوع آسفالت اين جاده افرادي ادعا کردند که زمينه براي آسفالت فراهم شده است ولي به دليل اينکه مقامات استاني و سازمان ميراث فرهنگي استان با مقاومت تشکل ها، تشکل ها ي مردم نهاد و فدراسيون مواجه شدند کار را متوقف کردند.
وي ادعاي اين افراد را کاملا غير فني دانست و گفت: زيرساختهايي که براي اين جاده قديمي ايجاد شده متناسب براي آسفالت ريزي نيست و در اين چهار کيلومتر تنها اقداماتي در حد تيغه زدن، ريختن مخلوط کوهي، ماسه سنگ و تسطيح صورت گرفته است تا از رانش در بخش هاي مختلف جلوگيري شود همچنين براي انجام معمولي ترين آسفالت مراحلي بايد طي شود که هيچ اقدامي در اين راستا صورت نگرفته است.
عباس نژاد تعريف يک پروژه را ملزم به گذراندن مراحلي دانست و گفت:براي تعريف يک پروژه در استان موضوع بايد در دو کميته برنامه ريزي شهرستان و سپس شوراي برنامه ريزي استان مطرح شود و در پايان اعتباري براي اجراي آن اختصاص يابد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان مازندران افزود:نکته حائز اهميت اين است که در تمامي اين جلسات برگزار شده براي تامين اعتبار، نمايندگان تمامي دستگاهها از جمله محيط زيست و منابع طبيعي حضور و نظارت جدي دارند، بنابراين اگر پروژه اي معارض با ملاحظات زيست محيطي باشد، نمايندگان اين دستگاه ها بايد واکنش نشان دهند در صورتي که اين نمايندگان با حضور خود نه تنها اين پروژه را معارض ندانستند بلکه بر ايجاد اين راه دسترسي اصرار و تاکيد ورزيدند.
عباس نژاد با تاکيد بر تکذيب خبر انتشار يافته در رسانهها تصريح کرد:در موافقتنامه اعتبار و تعريف پروژه که بين رئيس دستگاه اجرايي و معاون برنامه ريزي استانداري مبادله مي شود مواردي همچون استفاده از اعتبارات چه سالي و شرح خدمات عنوان شده است که در اين موافقتنامه واژه آسفالت لحاظ نشده است و اگر قصد انجام چنين کاري در آينده نيز وجود داشت بايد در موافقتنامه، پيش بيني اعتبار سال 88 انجام ميگرفت در صورتي که اعتباري براي آن در نظر گرفته نشده است که اين گوياي کفايت پروژه تا اين ميزان است.
وي به قرارداد منعقد شده با مشاور اشاره کرد و گفت:همچنين در قرارداد منعقد شده با پيمانکار بر ايجاد، مرمت و بهسازي اين مسير چهار کيلومتري اشاره شده است که اين خود دليلي ديگر بر کذب خبر منتشر شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي مازندران نگاه برخي از مسئولان به دماوند را انحصار طلبانه دانست و گفت: عده اي صراحتا اعلام کردند که مردم با دسترسي آسان به دامنه هاي دماوند آلودگي به وجود مي آورند و موجب از بين رفتن دماوند مي شوند که اين نگاه انحصار طلب نسبت به اين اثر طبيعي بر خلاف تجربيات جهاني است.
عباس نژاد با اعتقاد بر اينکه افرادي از اين جريان بهرهبرداري سياسي،فرهنگي و اقتصادي کردند،گفت: اهداف و مقاصدي در پشت اين جريان سازي ها نهفته بود که بايد فاش شود./117
انتهای پیام/