ثبت سومين اثر ايران در فهرست ميراث مستند يونسکو

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي کميسيون ملي يونسکو ايران، بر اساس اطلاعيه کميسيون ملي يونسکو در ايران به دنبال برگزاري نهمين نشست کميته مشورتي بين‌المللي برنامه حافظه جهاني يونسکو که از تاريخ 27 تا 31 ژوئيه 2009 برابر با پنجم تا نهم مرداد ماه سال جاري در شهر بريجتون بارابادوس برگزار شد 35 اثر جديد در اين فهرست به ثبت رسيد.

در بين آثار ثبت شده مجموعه اسناد اداري آستان قدس رضوي در دوره صفويه قرار دارد.بنابراين با ثبت آثار جديد، مجموعه آثاري که از سال 1997 ميلادي تاکنون در فهرست ميراث مستند به ثبت رسيده به 193 اثر افزايش يافت.

يونسکو در سال 1992، به منظور ارتقاي آگاهي عمومي از ميراث مستند با ارزش جهاني و بهبود شرايط حفاظت و نگهداري از اين ميراث، برنامه حافظه جهاني را ايجاد کرد که ثبت آثار در فهرست ميراث مستند اين برنامه از سال 1997 شروع شده است.

مجموعه اسناد اداري آستان قدس مربوط به دوره صفويه در اين دوره توسط کميته ملي حافظه جهاني کميسيون ملي يونسکوي ايران انتخاب و معرفي شد.

اين تشکيلات اداري به تدريج از سال 935 هـجري قمري هم‌زمان با وقف زمين‌ها و مزارع شکل گرفت و با گسترش موقوفات و نياز به تأسيسات جديد براي اداره آن، از حالت تشکيلات ساده اوليه در اوايل دوره صفويه خارج و تبديل به مجموعه بزرگ اداري در اواسط اين عصر شد.

يکي از مهم‌ترين جنبه‌هاي اين اسناد کمک به شناخت تاريخ اجتماعي کشورمان در اين دوره است. زيرا با بررسي اين اسناد مي‌توان از طبقات اجتماعي مشاغل و حرف، اعتقادات و تفکرات ديني مردم، مسائل و مشکلات رخ داده (قحطي، خشکسالي و ...) در اين دوره اطلاع پيدا کرد.

با ثبت اين مجموعه تعداد آثاري که از جانب کشورمان به يونسکو معرفي و در فهرست ميراث مستند حافظه جهاني يونسکو به ثبت رسيده است به سه اثر افزايش يافت. پيش از اين دو اثر شاهنامه بايسنقري و وقف‌نامه ربع رشيدي توسط ايران معرفي و در اين فهرست به ثبت رسيده بود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388051259