طه طاهري در اين راستا از آغاز فعاليتهاي پژوهشي ستاد مبارزه با مواد مخدر براي درمان معتادان به مواد صنعتي خبر داد و با بيان اين که معتادان به مواد مخدر پس از مصرف مخدرهاي سنتي، عقل و هوش خود را از دست نميدهند، اما معتادان به مواد صنعتي دچار ضايعشدن عقل و هوش ميشوند، بيان کرد: به همين دليل است که معتادان به اين مواد رفتارهاي پرخطر جنونآميز از خود بروز ميدهند.
جانشين دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين با اذعان به اين که متاسفانه قانون در موضوع اعتياد به مواد صنعتي دچار نقص است، يکي از نشانهاي اين نقص را سبک بودن مجازات توزيعکنندگان، توليدکنندگان و فروشندگان مواد صنعتي ذکر کرد و گفت: مجازات اين افراد بايد از مجازات توزيعکنندگان، توليدکنندگان و فروشندگان مواد مخدر سنتي سنگينتر باشد و از اين رو، اين موضوع بايد در تدوين برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شود.
وي ضمن بيان اين مطالب در مورد شيوع اعتياد به مواد صنعتي، از کاهش 25 درصدي بروز اعتياد در کشور نيز خبر داد و عنوان کرد: متاسفانه يک فرد معتاد ميتواند 10 نفر از اطرافيان خود را در معضل خود درگير کند، حال با توجه به جمعيت يک ميليون و 200 هزار نفري جامعه معتادان، به واقع حدود يکششم جمعيت کشور با اين موضوع درگير هستند.
طاهري همچنين با بيان اين که هماکنون بيشترين مراجعان براي درمان اعتياد را معتادان به هروئين فشرده (کراک) تشکيل ميدهند، اظهار کرد: متاسفانه اگر معتاد به عجز نرسد، به دنبال درمان نميرود، لذا بايد در اين زمينه باورهاي معتاد را تغيير دهيم.
وي به روند تهيه و توليد شربت جايگزين ترياک نيز اشاره و اعلام کرد: تهيه اين شربت مراحل نهايي خود را طي ميکند و وزارت بهداشت در حال فراهم کردن برنامه جامع توزيع و کنترل مصرفکنندگان اين شربت است.
طاهري همچنين از بودن 70 درصد از مجموع اقدامات درماني اعتياد در کشور در دست بخش خصوصي خبر داد و افزود: اين مراکز بايد از درمانهاي تدوين شده بر اساس استانداردهاي وزارت بهداشت پيروي کنند، زيرا در غير اين صورت، اين مراکز به محلي براي رانتخواري و کاسبي تبديل خواهند شد. /100
انتهای پیام/