به گزارش ميراث آريا(chtn)کامران باقري‌لنکراني پنجشنبه‌ براي افتتاح افتتاح خانه قلب سالم به شيراز رفته بود با اشاره به خبر فوق گفت: در خصوص بيماري آنفلوآنزاي خوکي بايد گفت که درحال حاضر 144نفر در کشورمان مبتلا به اين بيماري هستند اما مورد مرگ و مير ناشي از اين بيماري گزارش نشده است.

وزير بهداشت و درمان ادامه داد: اين بيماري در دنيا در حال افزايش است و در يکي‌ از کشورهاي اروپايي بيش‌از يک ميليون نفر مبتلا به اين بيماري شده‌اند.

لنکراني گفت: در دنيا يک هزار و 150نفر پس‌از ابتلا به آنفلوآنزاي خوکي از بين رفته‌اند.

رد شايعه مرگ مرد تهراني

رييس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگيردار وزارت بهداشتي نيز در خصوص شايعاتي مبني بر مرگ مرد 38 ساله‌اي‌ در تهران که در اثر ابتلا به آنفلوانزاي نوع آ مطرح شده است، گفت: اين ادعا در مورد فوت مردي بدون سابقه سفر به حج عمره و تماس با افراد بازگشته از سفرهاي خارجي مطرح شده بود که نتايج آزمايش‌هاي تشخيصي آنفلوانزاي نوع آ (H1N1) در اين فرد منفي بوده است و هيچ آزمايش مثبتي مبني بر تاييد آن وجود ندارد. با اين حال براي تاييد و تشخيص نهايي علت مرگ، جسد فرد مذکور به سازمان پزشکي قانوني انتقال يافته است.

محمد مهدي گويا درادامه از تشکيل جلسه هيات دولت، با حضور معاون اول رييس جمهور، وزاري بهداشت، آموزش و پرورش و نمايندگاني از ساير وزارتخانه‌ها و سازمان‌هايي چون جهاد کشاورزي و حج و زيارت براي تصميم‌گيري نهايي جهت اعزام زائران به حج عمره ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: براساس نتايج اين نشست، عمره مفرده امسال در ماه مبارک رمضان متوقف شد. گويا همچنين با بيان اين که بدين ترتيب حج عمره دانش‌آموزي هم لغو مي‌شود، ‌اظهار کرد: علت لغو حج عمره مفرده رمضان تراکم بيشتر جمعيت و افزايش طول مدت اقامت در اين ايام است که احتمال ابتلا و سرايت عفونت آنفلوآنزاي نوع آ موسوم به خوکي را افزايش مي‌دهد.

وي درباره خبر مرگ يک زن باردار در هرمزگان بر اثر ابتلا به بيماري آنفلوانزاي نيز توضيح داد: بنده از اين موضوع اطلاعي ندارم و چنين گزارشي به وزارت بهداشت نرسيده است، مسئولان استاني نيز بايد اين نوع اخبار را پس از گزارش به وزارت بهداشت و تأييد آزمايش آنفلوانزاي بيمار اعلام کنند، در حالي که تا آن جا که من مي‌دانم تست آنفلوانزاي اين زن مثبت نبوده است.

گويا اضافه کرد: مراقبت‌هاي مرزي در فرودگاه‌ها و مبادي ورودي کشور همچنان ادامه دارد و افرادي که فرم خوداظهاري را پر مي‌کنند و اعلام مي‌کنند که علايم بيماري آنفلوانزا دارند حتماً تحت آزمايش‌، آموزش و مراقبت قرار مي‌گيرند و بنده شايعات مبني بر بي‌توجهي به فرم‌هاي خود اظهاري و ضعف در مراقبت‌هاي مرزي را تکذيب مي‌کنم، اگر چنين بود اکنون با شيوع بسيار بيش‌تر اين بيماري در کشور مواجه بوديم.

وي اضافه کرد: غربالگري و سنجش تب از تمام مسافران خارجي و قرنطيه مسافران هيچ ارزش علمي ندارد، زيرا علامت‌ بيماري آنفلوانزا فقط تب نيست ضمن اين که ممکن است علايم آن چند روز بعد ظاهر شود، بنابراين بهترين کار آموزش مردم درباره فرهنگ عطسه، سرفه، پرهيز از روبوسي و شست و شوي مداوم دست‌هاست و اين که به محض مشاهده علايم آنفلوانزا به مراکز اعلام شده در تمام استان‌ها مراجعه کنند که اين آموزش‌ها به صورت وسيع براي همه مسافران و همه مردم در حال انجام است و گسترش نيز مي‌يابد./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388051716