10قنات زنده کشور گزيده ثبت در ميراث جهاني

مدير مرکز بين‌المللي قنات و سازه‌هاي تاريخي آب در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:درحال حاضر تعداد 10 قنات شاخص کشور براي ثبت در فهرست ملي و پس از آن ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسکو شناسايي شده است .

علي اصغر سمسار يزدي در ادامه خاطرنشان کرد:براساس مذاکرات صورت گرفته بين مرکز بين‌المللي قنات و سازه‌هاي تاريخي آب و سازمان ميراث فرهنگي استان يزد، دستورالعملي به منظور ثبت ملي اين قنات‌ها به اين مرکز ارائه شده و قرار است اطلاعات و مستندات اين قنات‌ها تهيه و جمع‌آوري شود.

به گفته اين مقام مسئول در مرکز بين‌المللي قنات و سازه‌هاي تاريخي آب؛ قنات‌هاي قصبه در گناباد، ابراهيم‌آباد در اراک، ورزوان در ميمه اصفهان، مون در اردستان، زارچ و يزد، حسن‌آباد در يزد، گوهرريز در جوپار کرمان و قنبرآباد و بروات در بم در فهرست اين قنات‌هاي شاخص ياد شده جاي دارند.

وي با اشاره به اين‌که گفته مي‌شود قنات زارچ در دوران اسلامي يا پيش ازآن احداث شده باشد اظهارداشت: البته قنات قصبه گناباد نيز از قدمت بسيار بالايي برخوردار است.

دکتر سمسار با بيان اين‌که قنات‌ حسن آباد در يزد به دليل آب‌دهي بالا شهرت يافته است تصريح کرد:همچنين قنات جوپار در کرمان نيز به دليل وجود نوعي ماهي بي نظير که در اين قنات شناسايي شده است شهرت يافته است.

مدير مرکز بين‌المللي قنات و سازه‌هاي تاريخي آب در پايان يادآور شد:در حال حاضر پرونده پنج مورد از قنات‌هاي ياد شده تهيه شده و پرونده ساير قنات‌ها نيز تا سه ماه آينده تکميل و به صورت يک مجموعه به مراجع ذي‌ربط ارائه خواهد شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388052430