وي ادامه داد: از دو سال آينده بودجهاي به عنوان آموزش نداريم و اين موضوعي است که در برنامه پنج ساله پنجم در بخش صنايعدستي مورد توجه قرار گرفته است.
مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت با اشاره به اينکه با اجرايي شدن اين برنامه موضوع آموزش رشتههاي صنايعدستي جدي گرفته ميشود، اظهار داشت: متأسفانه به دليل رايگان بودن دورههاي آموزشي، در طول سالهاي اخير مدارک آموزشي اخذ شده از اعتبار لازم برخوردار نيستند.
قاسمي تصريح کرد: آموزش رشتههاي صنايعدستي در طول سالهاي گذشته به دليل رايگان بودن و توجه ناکافي هنرجويان منجر به اشتغالزايي و کار آفريني نشده است.
وي افزود: خود گردان شدن آموزشها در کنار نتايج مثبتي که به همراه دارد مسائلي چون لغو قرار داد کارشناسان و کساني که به عنوان مربيان صنايعدستي فعاليت ميکنند را به همراه دارد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه لغو قرار داد با مربيان آموزشي معاونتهاي صنايعدستي استاني به دليل تعريف نشدن اعتبار مشخص براي اين بخش خواهد بود، گفت: اين در حالي است که در بودجه آموزشي هر ساله استانها بخشي نيز با همين عنوان به ساير فعاليتهاي صنايعدستي اختصاص داده ميشود.
قاسمي در ادامه اظهار داشت: با قطع بودجه آموزشي اعتبار ساير بخشها نيز که با همين عنوان تعريف ميشود از بين رفته و اين ممکن است مشکلاتي را به همراه داشته باشد.
مدير کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي اضافه کرد: معاونت هنرهاي سنتي به تعريف راهکارهاي حل اين مشکل نيز از طريق ارائه پيشنهاداتي چون رايزني با سازمان توسعه مديريت استانها به منظور افزايش اعتبارات يا تعريف اعتبارات ويژه پرداخته است.
ساسان قاسمي اضافه کرد: با تعريف اعتبارات ويژه، بودجه ساير بخشهايي که به نوعي در بودجه آموزشي گنجانده شده بود از ميان نخواهد رفت.
وي با تأکيد بر اينکه حل اين مشکل راهکار ديگري چون طرح موضوع بودجهاي آموزشي صنايعدستي استانها در شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري به رياست رييس جمهوري است، ادامه داد: با طرح مشکلات بودجهاي بخش آموزش به دليل نظارت خوبي که بر اين شورا صورت ميگيرد، تدابير جديتري پيش روي معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشور قرار ميگيرد.
مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت خاطرنشان کرد: خود گردان شدن آموزش رشتههاي صنايعدستي با وجود نتايجي چون کاهش تعداد آموزش پذيران، هدفمند شدن آموزشها و فراهم شدن زمينه اشتغالزايي را به همراه دارد./111
انتهای پیام/