سکه دوزي اصيل سيستاني‌ها رو به فراموشي است

طاهره قاسمي پور هنرمند مبتکر زاهداني در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، اعلام کرد: سکه دوزي يکي از صنايع اصيل استان سيستان و بلوچستان به شمار مي‌آيد و هم اکنون نيز طرفداران بسيار زيادي دارد.

وي تصريح کرد: استفاده از هنر سکه دوزي در گذشته بيشتر در ميان بانوان رايج بود و در قديم بانوان آينده نگر سيستاني مقداري از درآمدشان که به صورت سکه بود به لباس‌هايشان مي‌دوختند.

اين هنرمند سکه دوز سيستاني افزود: سکه‌هاي پس انداز شده در مواقع تنگدستي بهترين راه براي حل مشکلات مالي بود اما امروزه با تأسيس بانک‌ها ديگر نيازي به اين شيوه پس انداز نيست.

قاسمي پور در رابطه با کاربرد کنوني صنعت سکه دوزي عنوان کرد: هم اکنون از سکه دوزي بيشتر در تزئين پرده، قاب عکس، جعبه جواهرات و ساعت استفاده مي‌شود.

وي مواد اوليه اين هنر را انواع سکه هاي نقره‌اي و طلايي ، پارچه‌ها، پولک‌هاي رنگي، منجوق‌هاي رنگي، انواع مرواريد و ساير لوازم تزئيني دانست.

اين صنعتگر مبتکر با اشاره به اينکه تا کنون به بيش از 200 هنرجو آموزش داده است، گفت: در حال حاضر 10 دانشجو مشغول به کار هستند و آثار توليد شده در نمايشگاه‌هاي سراسر کشور به فروش مي‌رسد.

وي در مورد فروش محصولات در ساير کشورها گفت: آثار توليد شده تا کنون به 3 کشور دبي، کانادا و انگليس صادر شده و توانسته است توجه مشتريان را به خود جلب کند.
وي افزود: از آنجايي که اين محصولات به علت به کار رفتن سکه وزن بالايي دارند هزينه ارسال آن‌ها به ساير کشور ها بسيار بالا است و در نتيجه مشتريان خواستار کالاهايي سبک هستند./111

انتهای پیام/

کد خبر 138805288