وي افزود:پس از پيروزي انقلاب اسلامي کاوشهاي باستان شناسي در سال 1362 توسط هيات ايراني به سرپرستي دکتر محمد رحيم صراف آغاز شد. اين پژوهشها تا سال 1367 ادامه يافت و پس از يک وقفه پنج ساله مجددا از سال 83 دنبال شد. در تحقيقات علمي مذکور ترانشههاي متعددي به منظور آشنايي معماري هگمتانه در اطراف و مرکز تپه ايجاد شد.
بيات اظهار داشت:در طول اين عمليات گروه کاوش موفق شد شهر بزرگي را که با بهره گيري از يک سيستم عظيم معماري مدون ساخته شده بود شناسايي کند و بخش هايي از آن در قسمت هاي مرکزي، شرقي و جنوبي رديابي شده بود را بتدريج از دل خاک آزاد شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان افزود: از سال 1383 پژوهش لايه نگاري باستان شناختي به سرپرستي مرحوم دکتر مسعود آذرنوش در جاي جاي محوطه باستاني هگمتانه به منظور دستيابي به لايه هاي باستاني و تعيين قدمت لايه انجام شد، که اين برنامه در سال هاي 84، 85، 87 نيز دنبال شد.تپه تاريخي هگمتانه به شماره 28 در تاريخ 24/06/1310 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
وي گفت: در اين اقدام از محل اعتبارات ملي و سازماني تعداد 47 پلاک مسکوني و تجاري خريداري و در مجموع 11/6487 متر مربع از عرصه تپه آزادسازي و به محوطه ملي اثر اضافه شد.
پژوهش هاي باستان شناسي در تپه مذکور هم اکنون به سرپرستي دکتر محمدي در حال انجام است که در کنار اين اقدام کار ساماندهي آثار مکشوفه قبلي و محوطه مذکور نيز همزمان انجام مي شود./106
انتهای پیام/