به گفته ديرينه شناسان، اگرچه گندم، يکي از محصولات اصلي مردمان آن دوره به شمار مي رفته اما تغذيه کم از غذاهاي هيدروکربن دار و مصرف بيشتر ميوه جات، مانع از اضافه وزن آنها ميشده است.
دانشمندان معتقدند، عمدهترين عوامل مرگ و مير ساکنان اين منطقه حصبه و اسهال کودکان بوده، اما باوجود چنين شرايط سخت و دشوار زندگي ، در مقايسه با امروزيها وضعيت سالمتري داشتند.
تحقيقات دانشمندان در اين منطقه مسکوني 9 هزار ساله از 16 سال پيش آغاز شده و تا سال 2017 ادامه خواهد داشت. تاکنون آثار و اشيا متعددي نيز همچون وسايل آشپزي، ظروف آشپزخانهاي و لوازم زينتي گوناگوني با طرحها و رنگهاي مختلف در آن کشف شده است./109
انتهای پیام/