وي با اشاره به اينکه تلاش براي تدوين طرح جامع صنايعدستي يکي از همين بستر سازيها بوده است، اظهار داشت: کارشناسان سازمان در حال تدوين طرح جامع ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري هستند.
معاون اسبق هنرهاي سنتي و صنايعدستي ادامه داد: با توجه به اينکه در برنامه چهار ساله چهارم جايگاه مناسبي براي صنايعدستي ديده نشده در برنامه پنج ساله پنجم با تلاش کارشناسان اين مجموعه اقدامات نگاههاي مثبتي را متوجه اين بخش کردهايم.
هاتفي فارمد تصريح کرد: مجموعه برنامههاي اين معاونت در چشم انداز برنامه پنج ساله پنجم آماده شده و اميدواريم از ابتداي اجراي برنامه پنج ساله پنجم بتوان اعتبار خوبي را براي بخش هنرهاي سنتي و صنايعدستي جذب کرد.
وي با بيان اينکه معاونت هنرهاي سنتي طي سه سال گذشته تلاش کرده، نگاهها را نسبت به اين بخش تغيير دهد، گفت: صنايعدستي و هنرهاي سنتي ايران با تأکيدات رياست جمهوري قابل مقايسه با هيچ جاي دنيا نيست.
هاتفي در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه با ادغام صنايعدستي در مجموعه ميراث فرهنگي و گردشگري با وجود کمبود اعتباراتي که در اين بخش روبرو بوديم، اقدامات مناسبي صورت گرفت.
اين مقام مسئول افزود: سرمايه گذاري 2 ميليارد و 100 ميليون توماني براي مطالعه بازارچههاي صنايعدستي و تخصيص اعتبار يک ميليارد و 200 ميليون توماني به احياء رشتههاي منسوخ شده در راستاي حمايت از صنايعدستي صورت گرفت.
معاون اسبق هنرهاي سنتي با تأکيد بر اينکه در سه سال گذشته باور پذيري بهتري نسبت به صنايعدستي نسبت به گذشته به وجود آمد، گفت: اختصاص يک درصد از اعتبارات عمراني به صنايعدستي و تصويب خريد هداياي ادارات دولتي از توليدات صنايعدستي در سايه همين باور پذيريها ممکن شد.
حسين هاتفي فارمد در ادامه گفت: در سال 88 تلاشها براي حمايت از هنرمندان و توليد کنندگان صنايعدستي همچنان ادامه دارد که اختصاص وام براي کارگاهها و مجموعههاي کلان کشور، سالانه به 50 هنرمند از جمله همين حمايتها است.
وي از تلاش براي حل مشکل بسته بندي محصولات صنايعدستي را از برنامههاي مهم اين معاونت در يک سال اخير ياد کرد و اظهار داشت: تا پايان سال جاري مطالعه بسته بندي 33 محصول به پايان ميرسد.
هاتفي از دريافت 45 نشان اصالت به عنوان افتخارات اين معاونت در سه سال گذشته ياد کرد و خاطرنشان کرد: ايران تنها کشوري است که در تقويم جديد مهر اصالت يونسکو 45 نشان را يک جا به خود اختصاص داده است.
وي ياد آور شد: معاونت هنرهاي سنتي دورنماي مناسبي را براي بخش هنرهاي سنتي و صنايعدستي در حوزههاي فناوري اطلاعات، احياء رشتههاي منسوخ شده، بسته بندي توليدات صنايعدستي و حمايت از تشکلهاي مردم نهاد پيش روي خود قرار داده است.
111/
انتهای پیام/