وي تصريح کرد: در مجتمعهاي مسکوني بالاي 100 واحد، سازنده بايد يکسري امکانات و فضاهاي ضروري را در داخل مجتمع ببيند و احداث کند اما برخي از تجهيزات و امکاناتي که به آن مشاعات غيرضرور گفته ميشود جز افزايش هزينه براي سازنده و ساکنان مزيت و کاربري ندارد.
وي افزود: در همه جاي دنيا پارکينگ مجتمعهاي بزرگ مسکوني يا شهرکها در فضاي باز و بيرون از مجتمع احداث ميشود. اما در تهران براي رعايت قوانيني که شايد عمر تصويب آنها کمتر از 10 سال باشد، بايد پارکينگ در طبقات زيرين ساختمان تعبيه شود.
ستاريان تصريح کرد: ساخت لابي، سالن اجتماعات و پارکينگ در زير ساختمان قيمت تمام شده ساخت را 20 درصد افزايش ميدهد که تامين اين رقم بايد توسط سازنده و خريداران مسکن انجام شود.
وي خواستار اصلاح قوانين مربوط به مشاعات شد و از شواري عالي شهرسازي خواست با توجه به ضرورت احداث يکسري فضاهاي ضروري در داخل مجتمعها، امکان حذف مشاعات غيرضرور را فراهم کنند تا در اين شرايط رکودي سازندهها با هزينه کمتري بتوانند نسبت به توليد مسکن اقدام کنند.
يک انبوهساز ديگر فعال در تهران نيز دراين باره خبر نگار ما گفت: در حال حاضر براي ساختمانهاي با تعداد واحد بالا، براساس قوانين شهرسازي و شهرداري، بايد در طبقه اول حتما لابي احداث شود و واحدهاي مسکوني از طبقه دوم شروع خواهد شد.اين نوع ساختمانسازي باعث ميشود هزينه ساخت بطور قابل ملاحظهاي افزايش يابد. وي افزود: تعديل در مشاعات به شرط اجازه قانوني اين امکان را به انبوهساز ميدهد که در هزينهها صرفهجويي کند.
اما درباره تاثير مشاعات در هزينههاي ساخت، انبوهسازان ارقام متفاوت اما نزديک به هم را عنوان ميکنند.
در هيمن رابطه مهندس يعقوب ظروفچيان –مخترع فن آوري هاي نوين ساختماني تاکيد کرد :مشاعات شامل راه پله ،آسانسور ،لابي ،پارکينگ و انباري است.
وي افزود :مشاعات در سفت کاري تاثير چنداني ندارد اما در مرحله نازک کاري مشاعات در قيمت تمام شده يک بنا تاثير گذار است.
وي خاطر نشان ساخت :در صورتي که سازنده اي بخواهداز مشاعاتي نظير پارکينگ و انباري صرف نظر کند بايد اقدام به پرداخت مابه التفاوت آن به شهرداريکند .ظروفچيان خاطر نشان ساخت :اگر دولت بخواهد از حوزه مسکن حمايت کند بايد مابه التفاوت هزينه مشاعات را به شهرداري پرداخت کند تا از اين طريق قيمت تمام شده مسکن نيز کاهش پيدا کند.
به گفته ظروفچيان اگر شهرداري هزينه مشاعات را دريافت نکند در آن صورت در قيمت تمام شده هزينه ساخت حدود 18درصد صرفه جويي مي شود .وي گفت :اگر ميانگين قيمت تمام شده ساخت بنا را در حدود 400هزار تومان در نظر بگيريم در آن صورت حدود 72هزار تومان در هر متر مربع صرفه جويي به عمل مي آيد.
ظروفچيان اظهار داشت:در اين صورت قيمت تمام شده ساخت هر متر مربع حدود 328 هزار تومان مي شود.
وي اذعان کرد :از آنجا که شهرداري به صورت غير انتفاعي عمل مي کند در نتيجه بودجه خود را از مردم و سازنده مي گيرد .اما اگر دولت حمايت خود را از شهرداري انجام دهد در نتيجه بار مالي از روي دوش سازنده برداشته مي شود و قيمت تمام شده ساخت نيز کاهش مي يابد .
100
انتهای پیام/