ميراث آريا(chtn) - سيد علي يزديخواه در نشستي خبري ا از کليد خوردن موضوع تدريس مديران و معاونان مدارس در آموزش و پرورش در مدارس دولتي خبر داد و اعلام کرد: دو هزار و 500 معلم حق‌التدريس استان تهران طي برنامه‌اي پنج ساله بر اساس اولويت‌بندي و با توجه به سابقه و مدرک تحصيلي استخدام خواهند شد.
وي يک پنجم نيروهاي آموزش و پرورش استان تهارن نيروهاي غيررسمي و غيرموظف هستند که رقم بسيار بزرگي است و اميد مي‌رود که با اجراي طرح استخدام ظرف پنج سال اين نيروها رسمي شوند.
وي با بيان اين که در آموزش و پرورش استان تهران نيروي مازاد وجود ندارد، افزود: حدود يک ميليون و 175 هزار دانش‌آموز و 56 هزار نيروي رسمي و پيماني در آموزش و پرورش شهرستان‌هاي استان تهران در قالب شش هزار و 680 مدرسه که يک هزار واحد آن غيردولتي است، مشغول به تحصيل و کار هستند.
رييس سازمان آموزش و پرورش استان تهران در ادامه در پاسخ به پرسش ايسنا، از تحصيل 62 هزار و 500 دانش آموز عراقي و افغان در سال تحصيلي گذشته در مدارس اين استان خبر داد و گفت: در استان تهران هيچ مدرسه خاصي براي اتباع بيگانه وجود ندارد و اين دانش‌آموزان در مدارس عادي ما پراکنده‌اند.
وي از مسن شدن جمعيت فرهنگيان استان تهران نيز خبر داد و بيان کرد: در برنامه‌هاي ابلاغي به مدارس سعي شده که در پايه‌هاي سوم و چهارم ابتدايي که از حساسيت کمتري نسبت به پايه‌هاي اول و پنجم برخوردارند، از نيروهاي آموزشي خريد خدمتي که از ميان نيروهاي نهضت سوادآموزي، حق التدريس‌ها، بازنشسته‌ها، قراردادي ها و جديدالورودها هستند، استفاده شود.
يزديخواه به روند کاهش شمار دانش‌آموزان استان تهران نيز اشاره کرد و گفت: سالانه 20 تا 40 هزار دانش‌آموز از مجموع دانش‌آموزان شهرستانهاي استان تهران کاسته مي‌شود.
رييس سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران با اشاره به تجميع مدارس استان تهران نيز، از يک نوبته شدن 198 مدرسه در اين استان خبر داد و گفت: از يک نوبته شدن هر واحد آموزشي، مجموعا يک ميليارد تومان صرفه‌جويي به عمل مي‌آيد.
وي در ادامه به افزايش تعداد مدارس هيات امنايي از 24 به 60 واحد در استان تهران نيز اشاره و عنوان کرد: در راستاي اجراي طرح هيات امنايي مدارس در مقاطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان به ترتيب 50، 100 و 150 هزار تومان از اولياي دانش‌آموزان براي هزينه فوق برنامه و ارائه تسهيلات مختلف دريافت مي‌شود.
يزديخواه از بازنشسته شدن 9 درصد از نيروهاي آموزش و پرورش استان تهران معادل چهار هزار و 700 نفر همزمان با مهر ماه نيز خبر داد و در ادامه يادآور شد: مردم به آموزش و پرورش استان تهران، شش ميليارد تومان کمک مستقيم به غير از تجهيزات کرده‌اند که اگرچه اين رقم تنها يک درصد از بودجه 600 ميليارد توماني دولت است، اما بسيار ارزشمند و قابل تقدير است.
رييس آموزش و پرورش استان تهران با اشاره به تمهيدات انجام شده براي آغاز سال تحصيلي جديد، از پوشش 90 هزار دانش‌آموز ابتدايي استان در 61 پايگاه سنجش سلامت و صدور شناسنامه سلامت براي آنها، بهسازي 330 مدرسه، يک نوبته شدن 250 مدرسه و کاهش مدارس قلع و قمعي از 40 به 11 مدرسه خبر داد.

يزديخواه در ادامه در پاسخ به پرسش ديگري در مورد ثبت‌نام دانش‌آموزان بدون شناسنامه اظهار کرد: ثبت‌نام دانش‌آموزان بدون شناسنامه امکان‌پذير نيست؛ البته شمار اين دانش‌آموزان در استان تهران با توجه به ازدواج زنان ايراني با اتباع بيگانه شايد بيش از استان‌هاي ديگر باشد؛ از اين رو ما تنها در موارد نادر دانش‌آموزاني که مشکل شناسنامه دارند را با مدارکي چون گواهي ولادت، استشهاد محلي و غيره، ثبت‌نام موقت مي‌کنيم، اما در نهايت دريافت شناسنامه چه با اسم پدر و چه مادر براي ثبت‌نام ضروريست و با تخلفات مديران مدارس در اين زمينه برخورد خواهد شد.
يزديخواه در مورد وضعيت فضاهاي آموزشي استان تهران ضمن بيان اين که 200 مدرسه از 6700 مدرسه استان، استيجاري هستند که البته مشکلي در پرداخت اجاره آنها پيش نيامده است، اين موضوع را نيز خاطرنشان کرد که اين استان مدرسه سه شيفته نداشته و ندارد.
وي همچنين از افتتاح 136 مدرسه با يکهزار و 274 کلاس درس همزمان با آغاز سال تحصيلي خبر داد و اعلام کرد: افزايش تعداد مدارس استعدادهاي درخشان از 12 به 15 واحد، رشد شمار مدارس شاهد و ايثارگران به 56 مدرسه، افزايش تعداد پژوهش‌سراهاي دانش‌آموزي به 13 باب و افزايش شمار دارالقرآن‌ها به 30 مرکز از جمله اقداماتي است که براي سال تحصيلي جديد انجام شده است.
رييس آموزش و پرورش استان تهران از مجهز شدن 27 منطقه آموزشي استان به اتوماسيون اداري با پيشرفت 70 درصدي نيز خبر داد و اعلام کرد: پيشرفت در حوزه حذف کاغذ از چرخه اداري در آموزش و پرورش استان تهران تا حدي بوده که حتي براي اولين بار سوالات امتحاني شهريور ماه دانش‌آموزان نيز با ضريب امنيتي 100 درصدي بر روي لوح فشرده با کد و رمز خاص قرار داده شد.
رييس آموزش و پرورش استان تهران در پاسخ به تمهيدات انديشيده شده براي کنترل شيوع آنفلوآنزاي نوع آ در بين دانش‌آموزان در آستانه سال تحصيلي جديد، گفت: ستادهايي در اين زمينه در آموزش و پرورش تشکيل شده و بنابر سياست‌هاي مشخص شده از سوي اين ستادها، اقداماتي چون آموزش مربيان بهداشت مدارس در مورد علائم و نحوه بروز اين بيماري، تهيه بروشورها، پوسترها و ... براي دانش‌آموزان با کمک دانشگاه‌هاي علوم پزشکي، تجهيز مکان‌هاي آبخوري مدارس و نيز تجهيز 80 درصد مدارس به لوله کشي صابون مايع انجام شده است.
البته رييس آموزش و پرورش استان تهران در اين نشست خبري از اعلام آمار مجموع مدارس دونوبته استان، تعداد مدارس مورد نياز، تعداد کلاس‌هاي چند پايه و شمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصيل خودداري کرد و گفت: از اعلام اين آمار درمي‌گذرم.
وي همچنين با توجه به کسري بودجه آموزش و پرورش وطرح استخدام معلمان حق التدريسي محل تامين اين کسري بودجه را نيز اعلام نکرد.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388061325