وي با اشاره به اينکه به دليل اهميت عقد اين تفاهمنامه دقت زيادي در تنظيم بندهاي مختلف آن به کار گرفته شده، اظهار داشت: تا زمان عقد تفاهمنامه که 8 شهريور ماه سال جاري بوده ، اين تفاهمنامه بارها توسط کارشناسان دو حوزه مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.
مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت ادامه داد: سياستگذاري به منظور حمايت معنوي هنرمندان ايراني مقيم خارج از کشور، بستر سازي مناسب در خصوص تبادل دانشجويان با دانشگاههاي خارج از کشور به منظور تبادل دانشجو در زمينه توليد، بازاريابي، آموزش و ترويج هنرهاي سنتي و صنايعدستي در کنار سياستگذاري به منظور توسعه مناسبات فرهنگي با موضوع ترويج هنرهاي سنتي با ملل و اقوام مختلف به خصوص مسلمانان از اهداف اوليه عقد اين تفاهمنامه است.
اين مقام مسئول تصريح کرد: طرفين عقد اين تفاهمنامه همکاري و انجام مطالعات تطبيقي و تحقيقات فرهنگي، بين المللي، تشکيل کارگروه مشترک از افراد صاحب نظر، کارشناس و متخصص براي تدوين و اجراي برنامههاي آموزشي چند رسانهاي و مجازي در سطح بين المللي را موضوع و زمينه همکاري خود قرار دادهاند.
قاسمي با بيان اينکه اين تفاهمنامه در يک مقدمه، 7 ماده و 35 بند تهيه شده به مدت 5 سال داراي اعتبار است، گفت: با عقد تفاهمنامه مذکور که به امضاء حسين هاتفي فارمد معاون اسبق هنرهاي سنتي و صنايعدستي و محمود واعظي معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي رسيده دو طرف متعهد به انجام برنامههايي شدهاند.
وي در ادامه اظهار داشت: همکاري در خصوص تهيه استانداردهاي جهاني کالاهاي صنايعدستي در زمينه کيفيت، همکاري فرهنگي و تبليغي با مراکز اسلامي و فرهنگي ساير کشورها و سازمان منطقهاي و بين المللي در زمينه هنرهاي سنتي و صنايعدستي و همکاري در زمينه مطالعات و تحقيقات فرهنگي، بين المللي و حمايت از پژوهشهاي هنرهاي سنتي و صنايعدستي از تعهدات معاونت صنايعدستي کشور است.
مدير کل توسعه و ترويج افزود: همچنين معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي به منظور ايجاد و گسترش فعاليتهاي دانشگاهي در خارج از کشور در زمينه صنايعدستي و تبادل هيأتهاي هنرمندان هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشورهاي مختلف براي آشنايي ملتهاي دوطرف همکاريهاي لازم را صورت ميدهد.
ساسان قاسمي با تأکيد بر اينکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در زمينه شناسايي تشکلهاي مردم نهاد و ايرانيان خارج از کشور همکاريهاي لازم را ميکند، افزود: برنامه ريزي مشترک در خصوص برگزاري سمينارها و همايشها، شناسايي کتب و نشريات تخصصي داخلي هنرهاي سنتي و صنايعدستي، تأمين فضاهاي نمايشگاهي عرضه و فروش صنايعدستي، محصولات فرهنگي مرتبط به منظور بهره برداري و ترويج هنرهاي سنتي و صنايعدستي از ديگر تعهدات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
وي اضافه کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خصوص همکاري در استقرار موزههاي سيار و ويترينهاي صنايعدستي و هنرهاي سنتي در اماکن مختلف از جمله ساختمان رايزنيهاي فرهنگي با هدف معرفي بصري صنايعدستي و چاپ مقالات و مطالب هنرهاي سنتي و صنايعدستي ارائه شده توسط معاونت در نشريات سازمان اقدامات لازم را انجام ميدهد.
مدير کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي خاطرنشان کرد: معاونت هنرهاي سنتي و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همکاري در تهيه بانک اطلاعاتي از هنرمندان، آثار، پژوهشهاي موجود، برنامه ريزي به منظور دعوت از هنرمندان و استادان خارج از کشور به منظور برگزاري تبادل آراء و نظرات را در رأس برنامههاي مشترک خود قرار دادهاند./111
انتهای پیام/