حميد کاظمي با بيان اينکه در حال حاضر 40 درصد از اين بناي دوره قاجاري باقي مانده است در ادامه خاطرنشان کرد:با توجه به شواهد موجود طرح بازسازي اين بنا ارائه و بخشي از آن نيز اجرا شده است.
وي اضافه کرد:با توجه به شواهد و تصاوير هوايي قديمي اين بنا در سال 1335 کاملاً سالم بوده که در چند سال اخير تخريبهايي در آن صورت گرفته است.
به گفته اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافتهاي تاريخي؛در دورههاي گذشته طاقها و سقفها جايگزين شده بود اما در طرح مرمت، بازسازي تمامي طاقها و بناهاي موجود بررسي و به شکل گذشته طراحي شدند.
وي با اشاره به اين که کاروانسراي وزير در ابتدا به عنوان يک سرا ساخته شده ولي ساختمان آن تکميل نشده است اظهارداشت:برخلاف ساير سراها اين بنا بدون تزئينات بوده که به علت وسعت کم و نزديکي با سراي بزرگ وزير به عنوان يک فضاي جانبي ازجمله بارانداز و شترخان استفاده مي شده است.
کاظمي بيان داشت:در دوره هاي گذشته بخشهايي از اين کاروانسرا جدا و مستقل شده چنانچه در يک دوره به عنوان محل خريد و فروش کتيرا و بعدها به محل خريد و فروش پنبه تبديل شده است.
وي با بيان اينکه در زمان انقلاب و بعد از آن کارگاه ريسندگي پارچه و بافندگي به اين سرا وارد شد يادآورشد: آخرين کاربري فعال اين سرا بافت پتو بوده است.
وي در ادامه افزود:در 15 سال اخير مغازههاي اطراف شترخان به عنوان انبار استفاده ميشد از سويي ديگر نداشتن کاربري فعال تخريب تدريجي اين مجموعه را فراهم کرده است.
کاظمي با بيان اينکه تهيه طرح مرمت اين بنا با همکاري معاونت ميراث فرهنگي استان قزوين انجام شده در مورد کاربري آينده اين بنا بيان داشت:پيش بيني ميشود اين بنا به دليل قرار داشتن در کنار کتابخانه نبوي به بخش مطالعاتي يا به يک کتابخانه مستقل تبديل شود./119
انتهای پیام/