ميراث آريا(chtn)- روزنامه معتبر آمريکايي با اشاره به بي‌فايده بودن تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران تأکيد کرد که اعمال تحريم عليه تهران اغلب پيامدهاي برنامه‌ريزي نشده‌اي را به دنبال دارد که به ضرر منافع آمريکا و اروپا خواهد بود.

اين گزارش با اشاره به تحريم‌هايي که در سال 2005 توسط دولت جورج بوش عليه دارايي‌هاي مالي ايران اعمال شد اعلام کرد: تحريم‌هاي سال 2005 بسيار ناکارآمد و بي‌فايده بود و ايران معاملات مالي چشمگيري را با کشورهايي از جمله برزيل، فرانسه، ايتاليا، کره جنوبي، چين و روسيه انجام داد.

نيويورک‌تايمز تصريح کرد که در ماه مارس، زماني که وزارت خزانه‌داري آمريکا دارايي‌هاي شرکت \"First Persia Equity Fund \" که يکي از بزرگترين رقباي اصلي شرکت آمريکايي محسوب مي‌شود را مسدود کرد، شهرت و اعتبار اين شرکت دچار صدمه شد. اما هنوز تجارت روز به روز اين شرکت تحت تأثير اين تحريم قرار نگرفته است زيرا اين شرکت با بانک‌ها و سرمايه‌گذاران اروپايي که ايران را به عنوان يک تهديد امنيت ملي نمي‌دانند بلکه اين کشور را يک فرصت پولسازي مي‌دانند وارد معامله مي‌شود.

با وجود اين مسئله برخي از مقامات آمريکايي بر اين باورند که اعمال تحريم عليه ايران مي‌تواند موثر باشد و اغلب براي اثبات اين ادعاي خود به بانک \"بانکو دلتا آسيا \" که در \"ماکائو \" قرار گرفته است و اکثر معاملات خارجي کره شمالي در اين بانک صورت مي‌گيرد، اشاره مي‌کنند. آمريکا اين بانک را در ليست سياه خود قرار داد و به موجب اين مسئله 25 ميليون دلار حسابي که مرتبط با کره شمالي بود مسدود شد.

در سال 2007 آمريکا با استفاده از اين امر تلاش کرد تا پيونگ يانگ را متقاعد سازد تا از برنامه ساخت سلاح هسته‌اي خود دست بردارد.
نيويورک‌تايمز با اشاره به اين مطالب اعلام کرد که اينگونه تحريم‌ها عليه ايران بي‌فايده است، تصريح کرد که ايرانيان به رشد رسيده‌اند و قدرت‌نمايي مي‌کنند.
در ماه دسامبر 2006 زماني که شوراي امنيت سازمان ملل دارايي‌هاي گسترش سلاح هسته‌اي در ايران را مسدود کرد، بازار سهام ايران 7 درصد افت کرد. در دور بعد تحريم‌ها در سال 2007 اين شاخص تنها 3 درصد افت داشت و در دور سوم تحريم‌ها که سال گذشته اعمال شد، شاخص بازار سهام ايران به هيچ عنوان دچار افت نشد.

نيويورک‌تايمز افزود: تا زماني‌ که کشورهاي اروپايي روابط بانکي خود با ايران را قطع نکنند، اعمال تحريم عليه ايران بي‌فايده خواهد بود اما ايران يکي از بزرگترين اقتصادهاي خاورميانه است و اتحاديه اروپا يکي از بزرگترين شرکاي تجاري ايران محسوب مي‌شود.

بنا بر اين گزارش، سالانه کالاهايي به ارزش 20 ميليارد دلار از اروپا به ايران صادر مي‌شود که با اعمال تحريم‌ها، اقتصاد اروپا نيز در معرض خطر قرار مي‌گيرد. حتي زمانيکه کشورهاي اروپايي عليه ايران اعمال تحريم‌ مي‌کنند برخي اوقات خود اين کشورها اين تحريم‌ها را به اجرا درنمي‌آوردند براي مثال سال گذشته ايتاليا به سادگي تحريم‌هاي خود عليه بانک سپه را لغو کرد.

نيويورک‌تايمز در پايان نوشت: در وضعيت کنوني نيازي به اعمال تحريم عليه ايران نيست.

بررسي ترغيب ايران به مذاکرات هسته‌اي

ديپلمات‌هاى اروپايى اعلام کردند که موضوع تحريم‌هاى جديد روى ميز اعضاى اتحاديه اروپا قرار ندارد و تمرکز اصلى بر وادار کردن ايران به دادن پاسخ مثبت به ابتکارهاى تازه براى انجام مذاکره است.


وزراي خارجه اتحاديه اروپا در نشست دو روزه خود تلاش‌ها براى آغاز مذاکرات با ايران در مورد برنامه هسته‌اى اين کشور را بررسي مي‌کنند.

به گزارش آسوشيتدپرس، ديپلمات‌هاى اروپايى در مورد اين مسئله اعلام کردند که موضوع تحريم‌هاى جديد روى ميز اعضاى اتحاديه اروپا قرار ندارد و تمرکز اصلى بر وادار کردن ايران به دادن پاسخ مثبت به ابتکارهاى تازه براى انجام مذاکره است.

اين نشست از روزجمعه‌ـدر پايتخت سوئد آغاز شده است.

«کارل بيلت»، وزير خارجه سوئد اعلام کرده که اتحاديه اروپا بر موضع گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌اى ايران تاکيد دارد.

اين اتحاديه همراه با آمريکا بارها ايران را متهم کردند که هدفش از تعقيب فعاليت‌هاى هسته‌اى خود ساخت سلاح اتمى است.

همچنين نمايندگان گروه 1+5 شامل آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه و چين همراه با آلمان روز چهارشنبه در فرانکفورت آلمان گرد هم آمدند تا پيش از نشست گروه 20 در اواخر ماه سپتامبر آخرين وضعيت پرونده هسته اى ايران را بررسى کنند.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388061431