نقطه صفر ايران و آذربايجان مدفن معماري اشکانيان

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي سرپرست کاوش‌هاي باستان شناسي تپه تاريخي اولتان قالاسي بيشترين حجم آثار يافت شده را متعلق به قرن‌هاي سوم و چهارم هجري قمري خواند و افزود:در اين عمليات فضاهاي معماري شبيه به سوئيت‌هاي امروزي داراي اتاق نشيمن با طاقچه‌هايي متعدد، تنور، سرويس بهداشتي و محل استحمام شناسايي شد.

عبدالرضا مهاجري نژاد بازنگري در لايه‌نگاري سه فصل گذشته به صورت عمودي و افقي به منظور روشن شدن زمان ساخت ديواره حصار و قلعه و بررسي سيلاب‌هاي گدشته را از جمله اهداف چهارمين فصل کاوش برشمرد و اظهار داشت: با شناسايي قديمي‌ترين لايه مشخص شد که قلعه در آخرين عقب نشيني رود ارس و پس از تغيير مسير آن ساخته شده است.

اين باستان شناس با اشاره به اين‌که ديواره حصار قلعه در يک مرحله و برج‌هاي آن در چند مرحله بنا شده‌اند تصريح کرد:در اين فصل، در مرکز شهر و در لايه‌هاي نخست به گورستاني از دوره اسلامي برخورد کرديم که گورهاي آن روي کف فرش‌هاي آجري قرار دارند.

وي گفت: مواد فرهنگي يافت شده ديگر بيانگر آن است که قديمي ترين لايه اين شهر مربوط به دوره اشکاني است.

مهاجري نژاد گفت: با پايان فصل کاوش، حفاظت و مرمت فضاهاي ياد شده با ترکيبات نانو در دستور کار قرار خواهد گرفت.

به گفته وي ساماندهي ديواره شمالي، بررسي هاي زئوفيزيکي و بررسي کارگاه‌هاي توليد سفال، شيشه و فلز از اقدامات فصل بعدي هيأت کاوش به شمار مي‌رود.

اولتان قالاسي شهري از دوره اشکاني تا اسلامي واقع در 10 کيلومتري شهر پارس آباد نقطه صفر مرزي ايران و جمهوري آذربايجان و در کنار رود ارس با 50 هکتار وسعت واقع شده است.

اين شهر داراي خندق بزرگي با 15 متر عرض است که توسط دو کانال آب رودخانه ارس به آن هدايت مي شود. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1388061532