شناسايي بناهاي تاريخي صنايع‌دستي استان‌هاي کشور

به گزارش ميراث آريا(chtn)، ساسان قاسمي با حضور در نخستين نشست تخصصي معاونان هنرهاي سنتي استان ها در دولت دهم با بيان اين مطلب گفت: يکي از وظايف اصلي استان ها در طول فعاليت دولت دهم شناسايي ظرفيت هايي است که صنايع دستي امکان ظهور و حضور بيشتري در آن ها دارد.

وي با اشاره به اينکه از معاونت هاي استاني خواسته شده بناهاي تاريخي که در تملک سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است را شناسايي کنند، اظهار داشت: با توجه به مشکلاتي که در بخش اعتبارات وجود دارد براي بهره مندي از اين فضاها از امکانات ساير معاونت هاي سازمان ميراث فرهنگي بهره مند مي شويم.

مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت ادامه داد: بر همين اساس معاونت هاي صنايع دستي استاني دو برنامه را بايد در دستور کار خود در بحث شناسايي بناهاي تاريخي قرار دهند.

قاسمي تصريح کرد: در گام اول شناسايي بناهايي که از ابتدا در اختيار صنايع دستي بوده و يا فعاليت آن با صنايع دستي مرتبط بوده است از اهميت بسزايي برخوردار است.

اين مقام مسئول با بيان اينکه حفظ اين بناها و بهره مندي از فضاهاي آن ها براي صنايع دستي و هنرهاي سنتي از وجوه مختلف براي معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي حائز اهميت است، گفت: با مرمت بناهاي ياد شده در گام اول امکان تعرض به آن ها به حداقل رسيده ضمن اينکه اعتبار ساليانه دريافت مي کند که اين موضوع نيز از اهميت برخوردار است.

وي در ادامه اظهار داشت: شناسايي بناهاي سنتي که بعد از ثبت تغير کاربري داده است نيز بايد توسط معاونت هاي صنايع دستي استاني مورد توجه قرار گيرد که ضمن شناسايي آن ها اطلاعات جمع آوري شده را در اختيار معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي کشور قرار دهند.

مدير کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي همچنين با تأکيد بر اينکه معاونت هاي صنايع دستي استاني از دو سال پيش موظف به واگذاري آموزش هاي خود به بخش خصوصي شده اند، افزود: براي واگذاري اين بخش از آموزش ها حتما نبايد مراکز آموزشي صنايع دستي در استان ها وجود داشته باشد.

قاسمي اضافه کرد: داشتن مراکز آموزشي صنايع دستي با توجه به کمبود اعتباراتي که داريم در سطح استان ها امکان پذير نيست بلکه بايد از امکانات آموزشي و مراکز آموزشي ديگر در استان ها بهره لازم را بگيريم.

ساسان قاسمي همچنين معاونت هاي صنايع دستي استاني را به بهره مندي از اعتبارات ساير معاونت هاي سازمان و تلاش براي جذب اين اعتبارات تشويق کرد و خاطر نشان کرد: معاونت گردشگري، حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي و معاونت سرمايه گذاري با توافقات انجام شده بخشي از اعتبارات خود را در بخش صنايع دستي هزينه مي کنند.

وي ياد آور شد: استفاده از اعتبارات اين بخش ها در انجام کارهاي پژوهشي و تحقيقاتي در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي از اهميت بسياري براي اين معاونت برخوردار است./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388061915