مسير دسترسي به آتشکده آذرگشنسب احيا شد

تمعاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: قصد داريم آتشکده آذرگشنسب که بخش اصلي محوطه تخت سليمان است و معبد آناهيتا که کنار آتشکده است را مرمت و مسير دسترسي به اينها را احيا کنيم .

اسدالله عليزاده اضافه کرد:امسال دروازه جنوب غربي که دروازه اصلي دوره ساساني بود مرمت و بازگشايي مي شود و مسير دسترسي را از آنجا به قسمت معبد و آتشکده احيا خواهد شد .

وي تصريح کرد: اين دروازه تابحال بسته بود و تاکنون از دروازه جنوبي که مربوط به دوره ايلخاني است استفاده مي‌شد .

عليزاده خاطرنشان کرد: اقدامات ذکر شده از مهمترين برنامه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي در حوزه ميراث براي سال 88 است که اميدواريم به زودي به نتيجه برسد .

وي تصريح کرد: جايگاه مقدس روي تخت، يعني آذر گشنسب، نماد وحدت سرزمين ايران بوده و از آتشکده هاي بزرگ است.اين آتشکده داراي اتاق هاي زيادي است. در مرکز بناي آتشکده معمولا يک اتاق مربع به شکل يک چار طاقي با محراب آتش ساخته شده است.

مجموعه آثار باستاني تخت سليمان که در 45 کيلومتري شمال شرقي شهر ستان تکاب در استان آذربايجان غربي قرار گرفته، با وسعتي معادل 5/12 هکتار به عنوان يکي از محوطه هاي تاريخي مهم کشور محسوب مي شود.
در اين منطقه نشانه ها و بقاياي استقرار از هزاره اول ق.م تا قرن 11 ه.ق ملاحظه مي شود. اما اوج شکوه و آباداني تخت سليمان مربوط به دوره ساساني است که ساختمان آتشکده آذر گشنسب در آنجا احداث شد.

وسيع ترين تاسيسات مذهبي و اجتماعي مجموعه مربوط به دوره ساساني است که تاکنون شناسايي و از زير خاک بيرون آورده شده است. بقاياي آثار معماري اين مجموعه متعلق به يکي از بزرگ‌ترين نمادهاي مذهبي، سياسي و فرهنگي اواخره دوره ساساني در قرن 6 م به شمار مي آيد ./104

انتهای پیام/

کد خبر 1388062114