معماري گذشته تلفيقي از روح معنا و نظم

به گزارش ميراث آريا(chtn)معمار و شهرساز در نشست هم انديشي \"سنت ومدرنيته در معماري ايران \"گفت: معماري سنتي يا گذشته دربرگيرنده سه نوع معماري باستاني، اسلامي و بومي است که مي‌توانند معماري سنتي محسوب شوند.

کوروش زنجاني تبار در ادامه خاطرنشان کرد:اما اگر هنگامي که معماري سنتي را در مقابل معماري مدرنيته قرار مي‌دهيم دچار تناقض مي شويم.

وي با اشاره به تخت جمشيد سمبل معماري باستان ايران اظهارداشت:در زمان صفويه از همان طرح تخت جمشيد درعالي قاپو نيز الگو برداري شد که نشان مي دهد معماري گذشته ما داراي پارامترهاي معنوي، فرهنگي و اسلامي بوده است.

زنجاني تبار بيان داشت: تلفيق معماري مدرنيته با معماري سنتي مستلزم آن است که بدون جبهه گيري در مورد معماري اسلامي ،باستاني و بومي بايد به اين انديشيد که معماري سنتي داراي چه ويژگي هاي بوده که مورد تمجيد معماران امروز قرار گرفته ولي اکنون نمي توان از آن استفاده کرد.

وي با اشاره به بازار اصفهان و ستون فقرات اين شهر گفت: بازار نظام دهنده شهر است چنانچه نظم اوليه آن را بازار و نظم ثانويه راحجره‌ها تشکيل مي داده اند از سويي ديگر نظم سوم آن توسط رودخانه و مسير آبي بوده که جريان داشته که همين نظم ، معماري شهر را پرمعنا کرده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388062229