نخستين نقشه راهنماي اکوتوريستي کشور تهيه شد

مينو حسني کارشناس گردشگري و مترجم و مولف اين نقشه در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) ضمن اعلام اين خبر افزود: اين نقشه تمامي اطلاعات کوهنوردي لازم براي صعود در مسير يال جنوبي دماوند را به دو زبان فارسي و انگليسي در اختيار کوهنوردان حرفه‌اي، آماتورها و گردشگران قرار مي‌دهد.

به گفته وي سه روز گذشته اين نقشه در ابعاد بزرگ و به صورت تابلو در سه نقطه در مسير يال جنوبي نصب شده است و تا پايان هفته در يک نقطه ديگر نصب خواهد شد.

حسني نقاط انتخاب شده را مجتمع ورزشي کوهستان پلور در 2 کيلومتري جاده پلور به رينه در ارتفاع 2550 متري، 14 کيلومتري پلور به رينه در دو راهي گوسفندسرا در ارتفاع 2450 متري، در محل گوسفندسراي دماوند در ارتفاع 3020 متري اعلام کرد و افزود: تابلوي چهارم نيز تا پايان هفته در مکاني ديگر در همين مسير نصب مي‌شود.

وي ادامه داد: يال جنوبي دماوند پر رفت و آمدترين يال دماوند براي مسيرهاي گردشگري و کوهنوردي است و در اين مسير گردشگران خارجي براي صعود به قله نيازمند اطلاعات ضروري هستند.

حسني افزود: اين نقشه به صورت شماتيک تهيه شده است که پايه آن عکس‌هاي ماهواره‌اي از 9 کيلومتري سطح زمين و نقشه‌هاي توپوگرافي است که از سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح و همچنين از تجربيات کوهنوردان و متخصصان کوهنوردي استفاده شده است.

حسني با بيان اينکه اين نقشه از قسمت شمال شرق از روستاي \"ناندل\" شروع مي‌‌شود، ضلع جنوبي دماوند را پوشش مي‌دهد و تا يال\"سرداغ\" ادامه دارد، اظهار داشت: تابلوهاي مورد نظر به صورت فلزي در ابعاد 2 در 3 متر بر پايه‌هاي فلزي و در ارتفاع دو متري از سطح زمين نصب شده‌اند.

وي يادآور شد: در اين نقشه تمامي مسيرهاي کوهنوردي، پياده‌روي، اسکي، دوچرخه‌سواري کوهستان يال جنوبي دماوند، يال‌هاي اصلي قله دماوند، دره‌ها، يخچال‌ها و برف‌چال‌ها، درياچه‌ها، چشمه‌هاي آب معدني، روستاها، آب‌گرم‌ها، پناهگاه‌ها، سد لار و مسيرهاي خطرناک و خطرات احتمالي مشخص و علامت‌گذاري شده‌اند.

حسني افزود: همچنين در اين نقشه عکس هوايي دماوند، مسيرهاي صعود به قله دماوند همراه با چهار مسير اصلي به همراه زمان تقريبي مورد نياز براي صعود و همچنين تلفن نزديک‌ترين مراکز امداد مشخص شده است.

اين کارشناس گردشگري گفت: از سوي ديگر 10 مرکز مهم اطراف دماوند با مختصات جغرافيايي مشخص شده است تا افرادي که ممکن است در مسير گم شوند راه را پيدا کنند.

نخستين نقشه اکوتوريستي ايران به همت فدراسيون کوهنوردي، کميته پناهگاه‌ها و شرکت فرهنگي گردشگري سيماي کوچ تهيه شده است و به گفته حسني اين نقشه قرار است با اطلاعات کامل‌تر در اندازه 60 تا 90 سانتي‌‌متر در پناهگاه‌ها و قرارگاه‌هاي کوهنوردي توزيع شود.

حسني تهيه اين نقشه را آغازي براي تهيه نقشه‌هاي اکوتوريستي در يک پروژه بلند مدت دانست و افزود: قرار است براي نقاط ديگر نيز اين سري نقشه‌ها به صورت تابلوهاي بزرگ در مسيرهاي اکوتوريستي نصب شود.

وي فصل بعدي تهيه اين نقشه را مسيرهاي کوهنوري شمال تهران اعلام کرد و افزود: اين روند پس از آن براي ساير مسيرهاي کوهنوردي کشور و سپس در رابطه با سيار مسيرهاي اکوتوريستي ادامه خواهد داشت./115

انتهای پیام/

کد خبر 1388062547