وي افزود:در دوره رئيس پيشين سازمان ميراث فرهنگي کشور براي نخستين بار معاونت سرمايه گذاري و طرح ها در سازمان به رغم اينکه سازمان مديريت و برنامه ريزي حضور اين معاونت را ضروري نمي دانست ايجاد شد.
معاون رئيس جمهور افزود:ايشان بر اين اعتقاد بود که با توجه به اينکه دولت توان اين ميزان سرمايه گذاري در کشور را ندارد بنابراين بايد بخش خصوصي را درگير پروژهها کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور خاطرنشان کرد:نحوه رفتار رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي به گونه اي بود که بسياري از سرمايه گذاران اقدام به سرمايه گذاري در مناطق مختلف کردند.
بقايي افزود:در گذشته تنها هفت منطقه نمونه گردشگري وجود داشت ولي در دوره رياست مشايي هزار منطقه نمونه گردشگري تصويب شد که اين مناطق هم مينياتوري از مناطق آزاد است.
سرپرست دبيرخانه شوراي مناطق آزاد خاطرنشان کرد: اميدواريم با استفاده از رهنمودهاي ايشان در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي نيز بتوانيم به موفقيت هاي چشمگيري دست يابيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کشور با بيان اينکه گردشگري را مي توان علاوه بر يک مسئله اجتماعي و فرهنگي،صنعتي درآمدزا هم به شمار آورد،گفت: بالانس کردن صادرات و واردات گردشگر(تعداد ورودي و خروجي) يکي از چالشهاي سازمان بود که قطعا در مناطق آزاد هم اين امر يکي از ماموريت هاي اصلي است به دليل اينکه نگاه اجتماعي به مناطق آزاد،سر پل واردات است.
وي با اشاره به سال 72 گفت: در اين سالها با توجه به اثرات جنگ فشارهاي اقتصادي و کمبود کالا وجود داشت و مناطق آزاد هم به تازگي شکل گرفته بود و بسياري از مردم در آن زمان بر اين تصور بودند که دولت به دليل ترس از آزاد کردن ورود کالا اقدام به ايجاد اين مناطق کرده تا از اين طريق امکانات را وارد کند.
بقايي اضافه کرد: اين نگاه در حال حاضر تغيير کرده است اما ماموريت اصلي در اين حوزه بحث صادرات است هرچند که کار بسيار سختي به شمار مي رود ولي اميدواريم بتوانيم با همان نگاهي که در سازمان توانستيم ورودي را با توسعه زيرساخت ها،رفع مشکلات و امکانات افزايش دهيم،مشکلات در اين زمينه را حل کنيم.
معاون رئيس جمهور تسهيل ورود گردشگر به کشور را نخستين گام در دولت براي حل مشکلات در اين زمينه معرفي کرد و گفت:به رغم تمام مسائل امنيتي و مشکلات موجود و مخالفت بسياري از نهادها اين دولت توانست با ارائه ويزاي 14 روزه ورود گردشگر از مرزها را تسهيل کند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کشور ابراز اميدواري کرد که با حمايت انديشمندان و صاحبنظران بالانس کردن صادرات و واردات و همچنين ايجاد زيرساخت هاي مرتبط پيگيري شود.
بقايي ادامه داد:تنها گردشگري در مناطق آزاد حضور چشمگير ندارد بلکه ميراث فرهنگي در مناطقي همچون قشم،چابهار،کيش و ديگر مناطق آزاد مي تواند به عنوان پتانسيلي به تقويت حوزه گردشگري کمک کند همچنين مي توانيم درحوزه صنعت و تجارت با تاثيرپذيري از سياست هاي کلي نظام و مسائل موجود در سطح دنيا اقدامات لازم را به پيش بريم.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه جذب سرمايه گذاري بايد در اولويت نخست قرار گيرد،گفت:اگر بتوانيم مشکل راهآهن چابهار را از طريق بخش خصوصي حل کنيم يکي از بزرگترين دستاوردها براي ما به شمار خواهد رفت.
بقايي تصريح کرد: شايد روزي چابهار بندر کشورهاي آسياي ميانه شود به طوريکه که پنج کشوري که راه به آب هاي آزاد ندارند ولي از قدرت بسيار خوب اقتصادي برخوردارند خود پيش قدم براي سرمايه گذاري در اين زمينه شوند که براي رسيدن به اين مهم نيازمند همفکري و هماهنگي سياسي داريم.
وي با اشاره به بحران اقتصادي جهان گفت:اين بحران در صنعت گردشگري کشورهاي ديگر تاثير منفي گذاشت و آنها را به مرز نابودي کشاند ولي دو کشور ايران و چين نسبت به دوره هاي گذشته به رغم رشد نزولي،رشد صعودي داشتند.
بقايي با بيان اينکه بحران اقتصادي به همان ميزان که آسيب در پي دارد مي تواند يک فرصت خوب براي رشد هم باشد،گفت:بنابراين بايد با همفکري انديشمندان و استفاده از تجربيات آنها براي اين مهم ساز و کاري بيابيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور با بيان اينکه بسياري از سرمايه گذاران با توجه به فراهم بودن زيرساخت ها و شرايط براي سرمايه گذاري ايران را بهشت کار مي دانند،از معاونت سرمايه گذاري سازمان خواست تا با تغيير نگاه نسبت به گذشته سرمايه گذاري در کشور را توسعه دهد.
سرپرست دبير خانه شوراي عالي مناطق آزاد گفت: در حال حاضر که سرمايه گذاران سراسر دنيا به دنبال مکان هاي آماده و بکر هستند هنر ما اين است که بتوانيم ايران را کشوري امن،آباد و آماده براي سرمايه گذاري نشان دهيم.
بقايي تصريح کرد:طي چند روز گذشته با ملاحظه سوابق کاري رئيس دبيرخانه شوراي مناطق آزاد شاهد زحمات و تلاش وي در دوره خدمت بوديم و اميدواريم برنامه هايي که وي در اين مدت طراحي کرده است را به خوبي به پيش بريم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور اضافه کرد:شوراي عالي مناطق آزاد بر اساس مصوبه يک سال و نيم پيش در کميسيون اقتصادي دولت ادغام شده بود اما رئيس سابق، ساختار دبير خانه را به عنوان مرکز پيشنهاد داده بود و طي چند روز گذشته اين موضوع پيگيري شد.
وي ادامه داد:جايگاه قانوني اين حوزه بايد بازتعريف ميشد که با بررسي و پيشنهاد حوزه مشاورت مناطق آزاد، مرکز امور مناطق آزاد تجاري،صنعتي و مناطق ويژه اقتصادي تصويب شد و ساختار سازماني تا چند روز آينده نهايي ميشود.
معاون رئيس جمهور بابيان اينکه اميدواريم بتوانيم با وجود يک ساختار کامل پشتيبان مناطق آزاد باشيم افزود: نبايد در امور جاري وارد شويم بلکه بايد با حمايت و هدايت مسائل کلان کارها را تفويض کنيم تا به نتيجه خوبي دست يابيم.
وي با بيان اينکه اقتصاد کشور متعلق به همه ايرانيان است،گفت:با توجه به اين مهم و نگاه کردن به چشم تکليف مي توان مشکلات مردم را حل و فقر را از بين برد.
بقايي با اشاره به اينکه وجود مناطقي چون چابهار،قشم و کيش در اقتصاد منطقه بي تاثير نبوده است افزود:زماني که مرز ايران و عراق در مهران باز شد طي چهار سال 20 ميليون نفر از اين مرز عبور کردند و بسياري از مردم از ديگر شهرهاي کشور براي کار به اين منطقه آمدند و رشد بيکاري به منفي دو رسيد./117
انتهای پیام/