صنايع‌دستي صاحب فصل ويژه‌اي در کتاب گمرک مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در گفتگو با برنامه راديويي دنياي نو با بيان اين مطلب گفت: دولت دهم برنامه‌ها و سياست‌هاي خود در حوزه صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي براي زمينه سازي در راستاي سرمايه گذاري و ارتقاء اين بخش مشخص مي‌کند.

تهمينه دانيالي افزود: در برنامه پنج ساله پنجم توسعه تلاش مي‌شود اعتبارات اجرايي مناسبي براي بخش صنايع‌دستي اختصاص داده شود تا بسياري از مشکلات هنرمندان اين عرصه به خصوص در بخش بيمه همگاني حل شود.

وي با اشاره به اينکه اين معاونت در بودجه سنواتي کشور معافيت فروشگاه‌هاي صنايع‌دستي از ماليات بر در آمد، افزايش درصد سهم اقلام صنايع‌دستي در جوايز صادراتي را به عنوان آستانه اين اقدامات در نظر گرفته است، اظهار داشت: ما با اجراي اين برنامه‌ها، فصل ويژه‌اي براي اقلام صنايع‌دستي در کتاب مقررات صادرات و واردات گمرک جمهوري اسلامي ايران تعريف مي‌کنيم.

اين مقام مسئول افزود:‌ در همين راستا براي حمايت و تقويت تشکل‌هاي صنايع‌دستي بودجه خاصي در نظر گرفته‌ايم و نگاهمان اين است که 5 شهرک و بازارچه صنايع‌دستي را در 5 استاني که از قدمت بيشتري در عرصه صنايع‌دستي برخوردارند، ايجاد کنيم.

به گفته اين استاد دانشگاه معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با گنجاندن مباحث صنايع‌دستي در کتاب هنر آموزش و پرورش و هنرستان‌هاي صنايع‌دستي در سطح آموزش گام‌هاي موثري بر مي‌دارد.

سرپرست جديد معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با بيان اينکه حفظ و احياء رشته‌هاي صنايع‌دستي نيز از اهميت بسياري برخوردار است، گفت: ايجاد 15 کارگاه مطالعاتي و نمونه سازي گواه آن است که حفظ، احياء و ترويج رشته‌هاي صنايع‌دستي اهميت بسياري براي اين معاونت دارد.

وي اضافه کرد: تخصيص حداقل 5 درصد بناهاي ساختمان‌ها به نمادهاي معماري سنتي و صنايع‌دستي نيز با توجه به تأثير اين راهکار در روان جامعه شهري با تلاش اين معاونت امکان پذير مي‌شود.

دانيالي با تأکيد بر اينکه حضور در مجامع بين المللي و ملي و شناساندن هنرهاي سنتي در عرصه‌هاي مختلف در ايجاد فضاهاي مناسب براي معرفي صنايع‌دستي موثر است، افزود: صنايع‌دستي به عنوان بخش مهمي از صادرات، از ظرفيت‌هاي مناسبي براي افزايش توسعه پايدار کشور برخوردار است و اين مسأله فرصت بسيار خوبي براي مسئولان جهت حضور موثر و مطرح در عرصه‌هاي جهاني فراهم مي‌کند.

سرپرست اين معاونت در ادامه گفت:‌ صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي در ايران از سابقه طولاني برخوردار است که اين پشتوانه قوي در ايجاد زمينه‌هاي شغلي و کار آفريني اين بخش موثر است.

وي خاطرنشان کرد: قابليت‌هاي گسترده در زمينه فروش داخلي و صادرات، وجود مواد اوليه در دسترس، مشارکت زنان در توليد از جمله مهمترين زمينه‌هاي سرمايه گذاري حوزه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي است.

نخستين معاون زن سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري افزود: قابليت انطباق صنايع‌دستي با شرايط گوناگون موجب شده امکان پيشرفت آن در جوامع شهري، روستايي و عشايري برخلاف ساير صنايع وجود داشته باشد.

وي اظهار اميدواري کرد: ‌برنامه‌هاي جديد دولت دهم در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي بتواند در احياء‌ ارزش‌هاي اسلامي و هويت ملي تأثيرات قابل ملاحظه اي در تاريخ کشور داشته باشد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388062813