آفريقايي‌ها مشتري تازه صنايع‌دستي ايراني شدند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در گفتگوي اختصاصي با راديو فرهنگ با بيان اين مطلب گفت: اين در حالي است که صادرات صنايع دستي ايران به دليل کيفيت بالا در کشورهايي که در صنايع‌دستي حرفي براي گفتن دارند نيز بازار فروش دارد.

تهمينه دانيالي افزود: يکي از مهمترين هنر- صنعت‌هايي که مي‌تواند اصالت هر کشور را در قالب تمدن به جهانيان نشان دهد صنايع‌دستي است که به يقين صنايع‌دستي ايران از نظر کيفيت در جهان حرف اول را مي‌زند.

وي با اشاره به اينکه 60 درصد صادرات جهاني صنايع‌دستي توسط 6 کشور در جهان صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: کشورهاي چين، هند، پاکستان، ترکيه، نپال و مصر رقباي کشور ما هستند که متأسفانه صنايع‌دستي ما در بعضي از بازارها نمي‌تواند با آن‌ها رقابت کند.

سرپرست جديد معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي تصريح کرد: يکي از معضلات صنايع‌دستي در حال حاضر ورود کالاهاي مشابه از ساير کشورهاست که اين معاونت، مشتري مداري و بالابردن کيفيت محصولات صنايع‌دستي را راه کار مناسبي براي حل اين معضل مي‌داند.

دانيالي اضافه کرد: تنوع بخشي به توليدات صنايع‌ دستي، با توجه به نگاه مشتري و رضايت مردم ساير کشورها در توليد اقلام صنايع‌دستي رتبه اول صادرات را نصيب ايران کرده است.

اين استاد دانشگاه با بيان اينکه معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در طول فعاليت دولت نهم در بخش صادرات با کشور هاي آفريقايي تجربه خوبي کسب کرده، گفت: مراکش، مصر، ليبي، کنيا و آفريقاي جنوبي بازار خوبي براي توليدات صنايع‌دستي ما فراهم کرده اند ضمن اينکه ايران از دير باز با کشورهاي اورپايي و امريکايي تعامل مناسبي در بخش صادرات صنايع‌دستي داشته است.

وي در ادامه گفت: رشد صادرات صنايع‌دستي در دولت نهم نشان دهنده نگاه ويژه دولت به صادرات صنايع‌دستي است که حاکي از رشد 8 درصدي در ارزش فروش و رشد 108 درصدي از ارزش دلاري است.

تهمينه دانيالي به همکاري مناسب مجلس شوراي اسلامي در پيشرفت اين بخش تأکيد کرد و افزود: نمايندگان مجلس که از گوشه و کنار کشور در مجلس شوراي اسلامي حضور دارند در تصويب اين قوانين و مقررات و حتي اصلاح قوانين مدد رسان ما خواهند بود.

اين مقام مسؤل بيان داشت: معاونت هنرهاي سنتي، آموزش و ترويج صنايع‌دستي در مراکز آموزش فني و تخصصي و تعامل با سازمان فني و حرفه اي کشور را در برنامه هاي آتي خود قرار داده است.

وي تکميل بانک اطلاعاتي صنايع‌دستي را مورد تأکيد قرار داد و ادامه داد: تشکل‌هاي غير دولتي صنايع دستي در کنار ثبت اسامي هنرمندان و صنعتگران مورد توجه اين معاونت قرار گرفته است.

سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي خاطر نشان کرد: موضوع بيمه هنرمندان مانند سهام عدالت مرحله به مرحله دنبال مي‌شود که به نتايج آن به منظور حمايت از صنعتگران صنايع‌دستي بسيار اميدواريم.

دانيالي يادآور شد: اولين اقدامي که در حوزه داخلي صنايع‌دستي براي ما اهميت دارد احياء رشته‌هاي منسوخ شده است که اين اقدام درسال 88 با احيا 14 رشته دنبال مي‌شود./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388063020