وي با اشاره به اينکه کتاب اقتصاد صنايعدستي ايران در 6 سرفصل تهيه شده است، اظهار داشت: ارزش افزوده در صنايعدستي، توليدات صنايعدستي، اشتغال اين بخش، برنامههاي عمراني 5 گانه صنايعدستي، استراتژي توسعه صنايعدستي و بازار و بازاريابي صنايعدستي اين 6 سرفصل را تشکيل ميدهند.
اين اقتصاد دان ادامه داد: طي قرار دادي تمامي مراحل پژوهش و تحقيق در خصوص اقتصاد صنايعدستي ايران و انجام مطالعات کتابخانهاي و ميداني به من واگذار شده که با پايان اين اقدامات، براي چاپ به معاونت فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي سپرده شده است.
صحراييان تصريح کرد: کتاب اقتصاد صنايعدستي ايران نخستين کتابي است که در حوزه اقتصاد صنايعدستي با رويکرد نقش صنايعدستي در اقتصاد روستايي و عشايري در ايران به چاپ ميرسد.
عضو شوراي عالي صنايعدستي کشورمان با بيان اينکه هدف از تلاش براي چاپ اين کتاب القاء يک نگاه تازه به بخش صنايعدستي و هنرهاي سنتي است، گفت: تنها تکيه بر جنبه فرهنگي صنايعدستي کافي نيست بلکه اين بخش با وجود پتانسيلهاي بالا در عرصه اقتصادي نيز حرفهاي زيادي براي گفتن دارد و به راحتي ميتواند در نظام برنامههاي توسعه کشور وارد شود.
وي در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر بازار صنايعدستي کشور با وجود توليدات بي کيفيت چيني اشباع شده و اين در حالي است که نگاه صحيح اقتصادي به اين بخش معضلات اين چنيني را حل خواهد کرد.
اين استاد دانشگاه افزود: در اين کتاب 60 سال اقتصاد صنايعدستي ايران مورد بحث و بررسي قرار گرفته است و تلاش شده است در قالب جداول و ارائه آمار و ارقام نمايش از وضعيت صنايعدستي در گذشته ارائه شود.
صحراييان با تأکيد بر اينکه همچنين در کتاب اقتصاد صنايعدستي ايران مطلوبترين راهکارها در توسعه اقتصاد ناحيهاي در مناطق عشايري و روستايي ارائه شده است، افزود: همچنين به مبحث مهاجرت معکوس روستاييان نيز با تکيه بر توانمنديهاي صنايعدستي توجه شده است.
عضو شوراي عالي صنايعدستي اضافه کرد: در بخش بازار و بازاريابي اقلام صنايعدستي نگاهي بر پتانسيلهاي موجود شده و همچنين به توانمنديهايي که در اين عرصه به منظور جهاني شدن وجود دارد نيز توجهي خاص شده است.
وي ياد آور شد: از ديدگاه فرهنگي و هويتي نيز در اين کتاب به صنايعدستي به عنوان بهترين عامل در حفظ باورهاي فرهنگي و هويتي توجه شده است./111
انتهای پیام/