جوامع بومي بر سر ميز تصميم‌گيري بنشينند

به گزارش ميراث آريا (chtn)يک کارشناس ارشد معماري در نشست هم‌انديشي \"ميراث فرهنگي و توسعه پايدار\"ضمن بيان اين مطلب گفت:بناهاي تاريخي بايد زنده نگه داشته شوند از سويي ديگر برخي از بناها را نمي‌توان تغيير کاربري داد و اين درحالي است که در برخي ديگر از بناها نيز کاربري غلطي ايجاد شده است.

نادر ناصرالمعمار تصريح کرد:بهره‌گيري از محيط بايد به گونه‌اي باشد که محيط حفظ شده و رودها، رودخانه‌ها، کوه‌ها و جنگل‌ها بدون ايجاد تخريب باقي بمانند.

همچنين يک کارشناس درحوزه آب در اين نشست با بيان اين‌که طبيعت يکي از شاخص‌هاي مهم فرهنگي است تصريح کرد: توسعه پايدار در ايران کاملاً ناشناخته مانده که اين ناشناخته ماندن توسعه پايدار نيز باعث تخريب محيط زيست و ناپديد شدن رودخانه‌ها شده است.

به گفته صفرنژاد؛ تمامي رودخانه‌ها از جمله رودخانه کرج با ساخت سد خاموش شده و به کلي از جغرافياي کشور حذف شدند.

وي خاطرنشان کرد: آثار توسعه بدون انديشه و با اتکا به تکنولوژي و مدرنيته وارداتي صدمه‌هاي زيادي به طبيعت، ادبيات و بخش ديگر ميراث فرهنگي از جمله دانش بومي استفاده از آب در ايران وارد کرده است.

وي يادآورشد:قنات يک فن‌آوري کاملاً ايراني است که به ساير کشورهاي دنيا نيز گسترش يافته اما با ايجاد سد امکان از بين رفتن اين قنات‌ها فراهم شده است.

وي با اشاره به نبود مديريت ريش سفيدي 90 سال پيش عنوان کرد:هم‌اکنون اين مديريت، تبديل به مديريت تکنولوژي شده است.

صفرنژاد در پايان گفت:امروزه مي‌توان از جوامع بومي که نگاه قديمي خود راحفظ کرده استفاده کرد و آنها را بر سر ميزهاي تصميم گيري نشاند./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388070131