مهدي چمران ، رييس شوراي شهر تهران ، در پاسخ به طلايي، توضيح داد: طبق گزارشي که کميسيون برنامه و بودجه پيش از اين ارائه کرده بود، تنها چهار درصد از پروژهها در شهرداري با مناقصه واگذار ميشود و مابقي آنها از طريق پيمانکاران، بدون هيچ ضوابطي واگذار ميشود.
وي با بيان اين که با اين آييننامه و دستورالعمل، کار براي پيمانکاران و زيرمجموعههاي شهرداري سخت ميشود، اضافه کرد: قطعا مقاومتهاي زيادي در مقابل اين آييننامه وجود دارد و اگر بخواهيم منتظر بمانيم شهرداري آييننامه و دستورالعمل اجرايي ارائه دهد، اين اتفاق به اين زوديها رخ نميدهد و به همين دليل بهتر است، خودمان زودتر طرح اين دستورالعمل را ارائه دهيم.
رسول خادم ، رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ، نيز در توضيحي، خاطر نشان کرد: بازديدي از 477 پروژه شهرداري تهران در دو ماهه گذشته داشتيم که بر اساس اين بازديد، حداقل 30 درصد پروژهها با تغيير پيشنهاد اوليه در زمان و هزينه اجرا مواجه بودهاند و در عين حال بخش قابل توجهي از اين پروژهها در مناطق شهرداري بوده است.
مسعود نصرآزاداني ، مدير عامل شرکت مهندسي و عمران شهرداري تهران ، در پاسخ به اعضاي شوراي شهر تهران، يادآور شد: برخي مباحث امنيتي، برخورد با معارضان ملکي، مواجه شدن با اماکن نظامي و همچنين ترافيک، معمولا بر حجم، زمان و مبلغ پروژه تاثير ميگذارد.
وي ادامه داد: ابلاغ تمام تغييرات مربوط به پروژهها به کميسيونهاي مربوطه شوراي شهر تهران بسيار طولاني و زمانبر است و فراتر از کار و توان کميسيونهاي شورا خواهد بود.
نصرآزاداني اضافه کرد: از زمان شروع به کار شهردار تهران تاکنون حجم عمليات عمراني هشت برابر و از نظر فيزيکي، شش برابر شده و به همين دليل بهتر است تعامل بين شورا و شهرداري به نحوي باشد که از همه قابليتها به بهترين شکل استفاده شود.
چمران در ادامه اظهارات مدير عامل شرکت مهندسي و عمران شهرداري تهران، بيان کرد: قبول داريم که تغييرات زيادي در جريان پروژهها به وجود ميآيد، اما بهتر است هر نوع تغييري را به شورا اعلام کنيد و پروژه را بدون برآورد زمان، حجم پروژه و هزينه، يلو و رها نگذاريد.
وي تصريح کرد: همين اتفاقات در مورد پروژهها به وقوع ميپيوندند که بعدها شاهد شش برابر شدن هزينه و هشت برابر شدن حجم پروژه ميشويم و در آخر هم پروژه به نتيجه نميرسد .
خسرو دانشجو ، سخنگوي شوراي شهر تهران ، نيز در پاسخ به اظهارات نصر آزاداني، عنوان کرد: لازم نيست شما در مورد توان شورا و کميسيونهاي آن نگران باشيد، شما گزارشها را ارائه دهيد. ما از افراد پرتواني همچون شما کمک ميگيريم و کاري که شما يک نفره انجام ميدهيد با چهار يا پنج نفر انجام ميدهيم.
وي اضافه کرد: متاسفانه اموراتي بدون هماهنگي در فضايي ناشفاف انجام ميشود و حالا شورا ميخواهد فضاي عمليات عمراني در شهر تهران را شفاف کند و چنانچه تعامل بين شوراي شهر تهران و شهرداري مثبت باشد، اين هماهنگي بدون هيچ هزينهاي و با مديريت منابع انجام خواهد شد.
سخنگوي شوراي شهر تهران تاکيد کرد: اگر در پي مچگيري نباشيم، اوضاع بهتر خواهد شد.
رسول خادم در ادامه اذعان کرد: شهرداري تهران براي اجراي پروژههاي خود از طريق ماده «28» و «36» ظرفيتهاي قانوني زيادي براي تغيير در پروژهها در اختيار دارد و آنچه شورا در مورد آن نگران است و دعوا بر سر آن به وجود آمده است، مازاد اين ظرفيتهاي قانوني است که در حال وقوع است.
وي ادامه داد: ما نگران پروژههاي هستيم که حجم و هزينه آن هفت برابر برآورد اوليه شده و در مناطق هم اجرا نميشود و يا نگران پروژهاي هستيم که با 250 ميليون تومان شروع شده و با چند ميليارد تومان تمام ميشود و بايد توجه داشت که نميشود همه اين هزينهها را به گردن تورم انداخت.
رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ادامه داد: شوراي شهر تهران واقعا در مورد شهرداري تهران انعطاف به خرج ميدهد، به طوري که اين ميزان انعطافپذيري شورا در شوراهاي شهر ديگر وجود ندارد.
وي خاطر نشان کرد: در حال حاضر و از سالهاي 82 تا 86 رقمهاي فاقد زيادي وجود دارد که من قصد ندارم مبالغ آنها را اعلام کنم، اما اين پروژهها بدون اطلاع شورا شروع شده و شوراي شهر در راستاي همکاري با شهرداري اين هزينههاي فاقد را در سالهاي بعد درست کرده است.
خادم يادآور شد: 90 درصد پروژههاي سال 87 از طريق شرکتها واگذار شده بود و در عين حال پيمانکاران هيچ ضمانت کيفي را در مورد پروژهها ارائه نميدهند.
وي اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر با مساله جديدي به نام «صندوق ذخيره کارکنان شهرداري» مواجه شدهايم، به نحوي که شهرداري کليه پروژههاي خود را به اين صندوق واگذار ميکند، در حالي که اين صندوق نه قابليت فني ـ عمراني دارد و نه رتبهبندي براي آن صورت گرفته است.
رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران تاکيد کرد: متاسفانه الي ماشاءاله در شهرداري غضنفر داريم و شاهديم که حتي يک منطقه شهرداري کليه پروژههاي خود را يک جا به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري واگذار کرده است.
وي تصريح کرد: دوستان معاونت فني ـ عمراني اين صحبتها را به خودشان نگيرند، چرا که اين مشکل در کل شهرداري وجود دارد.
مهدي چمران در ادامه در تائيد سخنان خادم، اضافه کرد: در حال حاضر بخشهاي مختلف شهرداري پروژههاي خود را به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري واگذار ميکند و بعد صندوق ذخيره نيز با برداشت دو درصد سهم از اين پروژهها، پروژه را به پيمانکار ديگري که معلوم نيست صلاحيت و امکانات لازم را داشته باشد، واگذار ميکند.
بنا بر اين گزارش در دويست و بيست و يکمين جلسه شوراي شهر تهران که ديروز با حضور مستمع برگزار شد، موضوع طرح ارائه دستورالعمل و تعيين ضوابط اجرايي نحوه اجراي پروژههاي عمراني و نحوه اگذاري آنها به پيمانکاران مورد بررسي قرار گرفت، اما اعضا در اين مورد اختلاف نظر داشتند و موضوع همان ابتداي بحث متوقف ماند و قرار شد، در کميسيونهاي برنامه و بودجه و توسعه عمران اين طرح مجددا با حضور مسوولان شهرداري مورد بررسي قرار گيرد.
اين دستور جلسه شورا به دليل نياز به بررسي بيشتر به کميسيونهاي برنامه و بودجه و توسعه و عمران ارجاع شد.
100
انتهای پیام/