درگذشت اين مورخ، محقق و تاريخ شناس شهير را ضايعه اي جبران ناپذير براي تاريخ و فرهنگ کشور و علاقمندان به اين موضوعات دانست و اين ضايعه را به جامعه فرهنگي و هنري استان و کشور تسليت گفت.
تراب محمدي افزود: استاد جمال الدين ترابي طباطبايي طي سالها خدمات خالصانه به فرهنگ، تاريخ و هنر کشور، دهها اثر ارزشمند از خود به يادگار گذاشته و امروز به لطف تلاشهاي وي است که مجموعه کاملي از اطلاعات، تصاوير و نمونه ها از سکه هاي مختلف کشور را در دست داريم.
وي با اشاره به اقدامات ارزنده استاد ترابي طباطبايي براي فرهنگ اين مرز و بوم گفت: استاد طباطبايي در سال 1337 براي تاسيس و راه اندازي موزه آذربايجان به عنوان دومين موزه کشور مامور مي شود و ما امروز وامدار تلاشهاي وي براي داشتن موزه اي برزگ و در خور تحسين هستيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: استاد طباطبايي براي يک عمر همکاري با موزه هاي مختلف استان و کشور و اهداي تعداد زيادي سکه و اشياي تاريخي با ارزش به موزه ها، همواره مورد احترام و علاقه موزه داران و تاريخ دوستان بوده و در ديداري که چندي پيش با ايشان در منزل شخصي شان داشتيم ديديم که با وجود کهولت و بيماري سخت، همچنان پيگير و علاقمندانه در مورد جديد ترين نسخه هاي بازخواني و تطبيق داده شده با مستندات تاريخي سخن مي گويند و در بستر بيماري هم در حال نگارش کتاب جديدي هستند.
به گفته محمدي، بي شک استاد طباطبايي بزرگترين و خبره ترين سکه شناس کشور بود و تلاش ايشان براي تجهيز بخش سکه هاي موزه آذربايجان و تهيه اطلاعات آنها بسيار ستودني بوده است.
وي در پايان ضمن عرض تسليت به خانواده استاد طباطبايي، دوستداران ايشان و جامعه تاريخي و فرهنگي کشور و استان،گفت: امروز به طور حتم با غم و اندوه بسيار استاد ترابي را تا منزل ابدي شان همراهي خواهيم کرد و براي آرامش روح والاي اين مرد تاريخ دوست و تاريخ نگار دست به دعا برخواهيم داشت.
گفتني است؛ استاد ترابي طباطبايي در سال 1304 هجري شمسي در محله «مهاد مهين» تبريز و در خانوادهاي متدين و مذهبي ديده به جهان گشود. مدارس رشديه و فردوسي در تبريز محل تحصيل اوليه او را فراهم آوردند تا پس از پايان تحصيلات مقدماتي براي کسب علوم بيشتر عازم تهران شده وبه فراگيري رشته تاريخ و جغرافيا و علوم تربيتي در دانشسراي عالي بپردازد.
وي به دليل تلاش مستمر و مجدانه خويش همزمان با تحصيل به فعاليت و تحثيث نيز مي پردازد و با رتبه يک دبيري به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد.استاد طباطبايي طي ماموريتي مهم در تاسيس موزه آذربايجان در تبريز همکاري مي کند و پس از آن با تحقيق در مورد سکه ها و نسخ تاريخي نام خود را براي هميشه در پهنه فرهنگ و تاريخ و هنر ايران زمين جاودانه مي کند./106
انتهای پیام/