به گزارش ميراث آريا(chtn) يک فوريت بررسي اين پيشنهاد در جلسه سه شنبه گذشته شوراي شهر به تصويب رسيد اما ابهامات موجود در آن و از همه مهمتر تضادهايي که بين اين لايحه با طرح جامع تهران وجود دارد احتمال تصويب نهايي آن را پايين آورده است .

از جمله اينکه در لايحه تشويق مالي مالکين و سرمايه گذاران نوسازي بافت هاي فرسوده آورده شده است : شهرداري با هدف افزايش تمايل براي ساخت بناهاي بزرگ و کاهش ساخت بناهاي ريزدانه ،200 متر تراکم تشويقي به سازنده ها ارايه خواهد داد.

حمزه شکيب رييس کميسيون عمران شوراي شهر در اين باره گفت:چنين تراکمي در طرح جامع و تفصيلي تهران در نظر گرفته نشده است و سازمان نوسازي بايد توجيه اين تسهيلات را ظرف يک ماه آينده به کميسيون عمران شورا ارايه کند.

وي در ادامه يادآور شد : در حال حاضر تراکم در هر منطقه اي بر اساس فرمول مربوط به همان منطقه و کاربري مسکوني و اداري آن محاسبه مي شود و نمي توان تمام اين محاسبات را بر هم زد.

بنا بر اين گزارش ،بر اساس لايحه حمايت از نوسازي بافت هاي فرسوده که در دويست و بيست و هفتمين جلسه شوراي اسلامي شهر تهران مطرح و يک فوريت بررسي آن تصويب شد ،مقرر شد علاوه بر تسهيلات حمايتي نظير وام و... ، به سازندگان بافت‌هاي فرسوده در جنوب تهران (از خيابان انقلاب به پايين) پروانه رايگان داده شود.

همچنين در اين لايحه براي سرمايه‌گذاران نوسازي بافت‌هاي فرسوده در شمال تهران نيز 50 درصد تخفيف عوارض در نظر گرفته شده است.

مي خواهيم به رونق ساخت و ساز کمک کنيم

فريدون درويش‌زاده، مديرعامل سازمان نوسازي شهر تهران، در جلسه علني شورا درباره جزئيات اين تسهيلات توضيح داد: عوارض بخشيده شده از سوي شهرداري توسط دولت تامين مي شود و براساس لايحه تشويق‌ مالي مالکين و سرمايه‌گذاران در تجميع و نوسازي بافت‌هاي فرسوده، قرار است ميزان تمايل به ساخت و ساز علاوه بر کاربري‌هاي مسکوني، در کاربري‌هاي غير‌مسکوني نيز افزايش يابد.

مدير عامل سازمان نوسازي در ادامه يادآور شد: بر اساس اين لايحه تشويقي کاربري‌هاي غير‌مسکوني در جنوب تهران مي‌توانند 50درصد عوارض را ابتدا و 50 درصد مابقي را به‌صورت تقسيط ظرف 3 سال پس از ساخت پرداخت کنند.

درويش زاده تاکيد کرد:هدف ما افزايش تمايل براي ساخت بناهاي بزرگ و کاهش ساخت بناهاي ريزدانه است به همين دليل امکان دادن 200 متر تراکم تشويقي نيز فراهم شده است.

در ضمن با درنظر گرفتن اينکه ساخت و ساز در سال‌جاري با 50 درصد کاهش مواجه شده است، مديريت شهري اميدوار است با تصويب نهايي اين طرح به رونق ساخت و ساز در شهر کمک شود.

تسهيلاتي براي مداخله مستقيم مردم

حسين محمد معاون مالي اداري شهرداري تهران که در جريان تاخير فروش اوراق مشارکت ، روزشمار آغاز اين طرح را اعلام ميکند، لايحه جديد شهرداري رابه نوعي مداخله مستقيم مردم درکنار فروش اوراق مشارکت (مداخله غير مستقيم شهروندان) مي داند و به اجراي آن اميدوار است.

وي توضيح داد: آغاز فروش 400 ميليارد تومان اوراق مشارکت بافت هاي فرسوده در انتظار بررسي هاي بانک مرکزي وتاييد ضمانت بانک پارسيان است و اين دو طرح مي توانند در کنار يکديگر به نوسازي بناهاي فرسوده کمک کنند.

حمايت شوراي شهر تهران از لايحه

حمزه شکيب، رئيس کميسيون توسعه و عمران شوراي شهر در جلسه سه شنبه گذشته شورا با اعلام اين مطلب که ميزان موفقيت دولت و شهرداري در نوسازي بافت‌هاي فرسوده کم بوده است، اظهار کرد: در اين صورت چه تضميني وجود دارد که با تصويب اين لايحه مشکلي از بافت‌هاي فرسوده حل شود؟

عليرضا دبير، عضو هيات رئيسه شوراي شهر تهران خطاب به شکيب گفت: با درنظرگرفتن حوادث نگران کننده‌اي که بافت‌هاي فرسوده و ساکنان اين‌گونه بافت‌ها را تهديد مي‌کند، من مطمئن هستم آقاي شکيب به يک فوريت اين لايحه راي مي‌دهد؛ زيرا من از دغدغه‌هاي وي نسبت به ضرورت نوسازي بافت‌هاي فرسوده باخبرم.

حبيب کاشاني عضو ديگر شوراي شهر نيز با حمايت از اين لايحه، خواستار برطرف شدن موانع موجود بر سر اجرايي شدن اين طرح شد و گفت:‌ در شرايط کنوني با توجه به ارزان شدن آهن، ميلگرد و فولاد در بازار جهاني، فرصت بسيار خوبي فراهم شده تا همه اعضاي شوراي شهر با تصويب يک‌فوريت اين طرح زمينه رونق ساخت و ساز ارزان در شهر را فراهم کنند.

چمران، رئيس شوراي شهر تهران نيز در اين رابطه تاکيد کرد: حتي اگر تصويب اين لايحه بار مالي براي شهرداري تهران داشته باشد که دارد، مي‌ارزد که ما پول بيشتر براي عمران شهر خرج کنيم و بافت‌هاي فرسوده را از بين ببريم/100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072530