اسدالله عليزاده افزود:هيأت مذکور مرکب از 15 نفر کارشناس باستانشناسي، موزه دار و دانشجوي باستان شناسي است و طي اين مدت توانسته است بخشي از يک حصار محيطي شهري باستيون دار به عرض 20/3 متر متعلق به سده هشتم قبل از ميلاد را با دو دوره ساختماني ، يک ساختمان حجيم با ديوارهاي پهن و با جرزهاي چهار گوش مستحکم سنگي داراي خشت با بند ملات سفيد رنگ متعلق به سده هفتم قبل از ميلاد را روي انباشت خاک بالاي آن در بخش جنوبي تپه بدست آورد .
وي تصريح کرد: همچنين اين گروه توانسته چندين فضاي باز با خمرههاي بزرگ با سوختگيهاي شديد موضعي در بخش مرکزي همراه با مواد آجري و ظروف سفالي مربوط به اين دوره به دست آورد.
عليزاده اضافه کرد: هيأت همزمان با ادامه کاوش در محل يک قطعه سنگي استحفاظي باستيون دار با عملکرد ديده باني همدوره با ربط را با نام محلي(وارشي قاضي ياوا) در يکي از ارتفاعات غربي شناسايي کرده و به تهيه مدارک فني و نقشه برداري از آن اقدام مي کند.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي خاطرنشان کرد: تپه ربط، يک مرکز مهم و کليدي متعلق به مطالعات هزاره اول پيش از ميلاد در منطقه و بزرگترين سايت مربوط به آهن در کنار رودخانه زاب است.
وي ادامه داد: تاکنون از اين مکان مدارک با ارزش تاريخي شامل خطوط ميخي، تصاوير خدايان، انسان و الهه هاي بالدار، موضوعات اساطيري، آئيني، جانوري و هندسي لعاب دار منقوش بر روي آجر با مدارک ارزنده معماري خصوصأ کف هاي دواير تو در تو، متحد المرکز با مصالح قلوه سنگهاي رودخانه اي به دست آمده است.
عليزاده خاطرنشان کرد: کاوش در تپه ربط (2) بنيادي است و باستان شناسان ايراني اميدوارند با تداوم کاوشهاي علمي باستان شناسي در اين مکان و شناخت نام جاي آن در منطقه راه را براي شناسايي مراکز ديگري که سارگن دوم در گزارش حمله هشتم خود به اورارتو به آنها اشاره کرده هموار کنند ./104
انتهای پیام/