40 هتل در کشور مورد ارزيابي کارشناسان قرار گرفتند

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، محمد مهدي کتابچي، سرپرست دفتر امور مراکز، خدمات گردشگري و استانداردسازي سازمان با بيان اين خبر گفت: برنامه ريزي به منظور ايجاد طرح استانداردسازي تاسيسات گردشگري از سال 86 آغاز ودر اوايل سال 87 با ورود به فاز اجرايي، گامي مهم در راستاي به روزرساني هتل هاي کشور برداشته شد.

وي ادامه داد: نتيجه به اجرا درآمدن اين پروژه تا کنون، ارزيابي و بررسي معيارهاي استاندارد حدود 40 هتل از استان هاي تهران، اصفهان، کرمان، يزد، خراسان رضوي، مرکزي و فارس بوده است.

کتابچي خاطر نشان کرد: از ميان تعداد مراکز گفته شده يک هتل در استان خراسان رضوي پس از سپري کردن مرحله ارزيابي و دريافت گواهينامه موفق به اتمام پروژه استانداردسازي شده است. بعد از اين واحد همچنين مي توان به دو هتل در استان اصفهان و سه هتل دراستان مرکزي نام برد که کميسيون درجه بندي آنها به منظور ورود به مرحله پاياني استانداردسازي، تشکيل شده است.

وي در ادامه با بيان اينکه بر اساس شيوه نامه و آيين نامه هاي مربوطه، استانداردسازي تاسيسات گردشگري به صورت اختياري و داوطلبانه انجام مي گيرد، افزود: تمامي هتل هايي که هم اينک موفق به سپري کردن مرحله ارزيابي شده اند به دليل ارائه خدمات بهتر، جلب مشتري و نيز بهره مندي از خدمات تشويقي سازمان از طرح استانداردسازي استقبال کرده اند.

سرپرست دفتر امور مراکز خدمات گردشگري و استانداردسازي سازمان يادآور شد: بر مبناي تعريف خدمات تشويقي، چنانچه اماکن اقامتي و پذيرايي به صورت داوطلبانه مبادرت به رعايت حداقل استانداردهاي مصوب سازمان کنند؛ علاوه بر دريافت گواهينامه استاندارد، امکان نرخ آزاد را نيز خواهند يافت تا با تکيه بر آن بتوانند نرخي متناسب با ارتقاي سطح خدمات خود ارائه کنند.

کتابچي در شرح اينکه پروژه استانداردسازي تاسيسات گردشگري، طرحي زمان بر است، افزود: با توجه به محدود بودن نيروي متخصص و کارشناس در حوزه ارزيابي، پروژه استانداردسازي يک هتل نيازمند صرف زماني حدود8 ماه است. بنابراين اجراي اين طرح براي بيش از 700 هتل موجود در سراسر کشور، قابل توجه خواهد بود.

وي تصريح کرد: با توجه به محدوديت هاي موجود و حجم فعاليت هاي پيش رو، در گام نخست، استانداردسازي از هتل ها آغاز و سپس در مراحل بعدي طرح، ساير واحدهاي اقامتي همچون هتل- آپارتمان و مهمانپذيرها را در برخواهد گرفت.

سرپرست دفتر امور مراکز، خدمات گردشگري و استانداردسازي سازمان در ادامه با بيان اينکه در حال حاضر عوامل تطبيق مختلفي به مفهوم نيروهاي متخصص و کارشناس بررسي شده اند، افزود: از اواخر سال گذشته تا کنون به منظور ادامه روند امور استانداردسازي تاسيسات گردشگري، حدود 10 شرکت به صورت قطعي موفق به دريافت مجوز عامليت تطبيق به مدت يک سال شده اند تا با اعزام نيروهاي کارشناس و متخصص خود به هتل هاي داوطلب، ارزيابي و سنجش بخش هاي مختلف يک مرکز را با معيارهاي تعريف شده، مقايسه و درجه بندي کنند.

کتابچي همچنين نقش آموزش را نيز در سرعت بخشيدن به پروژه استانداردسازي واحدهاي اقامتي قابل توجه خواند و افزود: اين دفتر طي ماه هاي گذشته با مرکز آموزش سازمان جهت برنامه ريزي و تشکيل کلاس هاي عوامل اجرايي شرکت هاي عاملين تطبيق شامل کارشناسان، ارزياب ها، سرگروه هاي ارزياب و مديران فني اقدام کرده است.

وي در پايان خاطر نشان کرد: با توجه به گام برداشته شده در راستاي آموزش نيروهاي متخصص، به دليل جلوگيري از وقفه در امور استانداردسازي تاسيسات گردشگري، نسبت به ارائه مجوز شرکت هاي عامليت اقدامات لازم به عمل آمده و پيش بيني مي شود چنانچه ارتباط و تعامل سازنده اي ميان دفتر متبوع، سازمان استان ها و عاملين تطبيق برقرار شود، تمامي هتل هاي واجد شرايط، استانداردسازي شوند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388072718