جايگاه ويژه شهر تاريخي دره شهر در ميراث ايلام

مسعود اسکندري با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:محوطه تاريخي فرهنگي دره شهر به شماره 6 به ثبت آثار ملي رسيده است. اين محوطه که قدمت سازه ها و معماري ساخته شده بر روي آن‌ را به دوره ساسانيان و قرون اوليه اسلامي مي رسد محدوده اي در حدود 200 هکتار را با جمعيت انبوهي در يک
منطقه سوق الجيشي به خود اختصاص داده است.

وي خاطرنشان کرد: اين شهر تاريخي در موقعيت جغرافيايي N33 07 50،E47 21 55 با 720 متر ارتفاع از سطح آب‌هاي آزاد در دامنه کبير کوه، زاگرس مرکزي قرار گرفته است. اين منطقه که در گذشته جغرافي دانان ، مورخان و باستان شناسان از آن به دشت سيمره ياد کرده اند با وسعتي حدود هزار و 500 کيلومتر مربع به يکي از بزرگترين محوطه هاي باستاني کشور تبديل شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام تصريح کرد:اين محوطه با وجود آثار پيش از تاريخ قدمت آن به ده هزار سال پيش باز مي گردد که يافته هاي باستان شناسي در پشت سد سيمره و آثار نوسنگي تا دوره قاجاريه مؤيد اين ادعاست.

اسکندري گفت:شهر تاريخي سيمره( دره شهر) که شهر جديد دره شهر در ضلع شرقي و شمال شرق آن شکل گرفته است بخشي از آن‌ را در گذشته زير پوشش ساخت و سازهاي خود قرار داده و اکنون حدود بيش از نيمي از اين محوطه بزرگ باقي مانده است .

وي اضافه کرد:ارزش و اهميت تاريخي و جايگاه فرهنگي آن به حدي قابل فهم است که شايد در هيچ جاي کشور چنين آثار شاخص و نماياني نداشته باشيم. اين شهر تاريخي در سال 1385 با تلاش مديريت پايگاه عرصه و حرايم آن تصويب و ابلاغ شده است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388072740