ميراث آريا(chtn) - علي لاريجاني که به همراه هيئتي پارلماني در ژنو سوييس به‌سر مي‌برد، روز يکشنبه به اين کشور عزيمت کرد، از ديروز و در حاشيه برگزاري اين اجلاس با روسا و هيات‌هاي شرکت کننده از ديگر کشورها در اين اجلاس نيز ديدارهايي داشت و درباره پيشنهاد ايران مبني بر ماده اضطراري غزه به گفت‌وگو نشست.

لاريجاني يکشنبه شب طي سخناني در مراسم ضيافت شامي که از سوي سفارت ايران در ژنو برگزار شده بود، ضمن تشکر و قدرداني از کارکنان اين سفارت عنوان کرد: يکي از مسائلي که در دنياي امروز بسيار مهم است و با فرمول‌بندي‌هايي که فعلا در صحنه‌ي بين‌المللي مطرح است همخواني دارد همين مناسبات بين‌المللي است که بخشي از آن مربوط به مباحثي همچون خلع سلاح و حقوق بشر مي‌شود. وي ژنو را از مراکز اصلي دانست که بايد در اين گونه قضايا فعال باشند.

رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در مقطع فعلي که هجوم‌هايي بر عليه جمهوري اسلامي وجود دارد، بايد از يک مباني فکري و اسلوب مشخصي براي موفقيت برخوردار بود، عنوان کرد: ما مي‌توانيم براساس ساختارهاي بين‌المللي از اسلوب، ‌متدولوژي و روش‌ها با فکر جديدي که خودمان طراحي مي‌کنيم استفاده کنيم.
لاريجاني با اشاره به گزارش اخير گلدستون در خصوص مسائل غزه و فلسطين اضافه کرد: اين گزارش به عنوان گروه حقيقت‌ياب يک ظرفيتي دارد که البته بستگي دارد که چقدر با ورزيدگي در اين زمينه کار شود.

رييس مجلس با ابراز خرسندي از اينکه بخشي از جنايات اسراييل در غزه امروز به صورت مکتوب و مستند درآمده و مکشوف شده است، خاطرنشان کرد: اين مساله ظرفيتي ايجاد کرده است که بايد بر اين اساس از بدنه‌ي نهادهاي بين‌المللي استفاده کنيم.

وي دفاع از ملت فلسطين را تا حدودي مربوط به ساز‌وکارهاي بين‌المللي دانست و گفت: خوشبختانه در جمهوري اسلامي افراد ورزيده‌اي وجود دارند که بتوانند در بخش‌هاي تخصصي در اين زمينه فعاليت کنند و البته طراز جمهوري اسلامي در قضيه‌ي فلسطين بسيار بالا است که اين مي‌تواند قدرت مانور ما را بالا ببرد. هرچند که ممکن است مشکلاتي براي کشورمان به فراخور فعاليت‌هايش به وجود آورند اما خوشبختانه نظام جمهوري اسلامي عنصر تاثيرگذاري در صحنه‌ي بين‌المللي است.

وي درباره‌ي علت اين تاثيرگذاري ايران در صحنه‌ي بين‌المللي خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي از روز نخست يک فکر نو در حمايت از جنبش‌هاي آزادي‌خواه ارائه کرد، البته اين راه با زحمت‌هاي فراواني روبرو بود. زماني که حضرت امام (ره) فرمودند نه شرقي نه غربي، برخي افراد اين را باور نمي‌کردند و تصور مي‌کردند که اين فکر در صحنه‌ي بين‌المللي نمي‌تواند حيات يابد، اما استقامت و پايداري و حرکت اصيل در راستاي اصول و فکر حضرت امام (ره) علي‌رغم مبارزاتي جدي که با اين طرز فکر وجود داشت راه را باز کرد و ما امروز در شرايط جديدي هستيم.

لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان کرد: زماني که آمريکا يک جانبه‌نگري را به عنوان يک فکر نو مطرح کرد و در پي آن به افغانستان و عراق حمله کرد بسياري از کشورها اين يک‌جانبه‌نگري را پذيرفتند و برخي کشورها مثل فرانسه و آلمان اين مساله را مورد مناقشه قرار دادند، اما تنها کشوري که اين سلطه را نپذيرفت و روي حرف خود ايستاد ايران بود.

لاريجاني خاطرنشان کرد: علي‌رغم اينکه ما بيشترين صدمه را از صدام ديده‌ بوديم، اما بيداري که در جمهوري اسلامي به وجود آمده بود ايجاب مي‌کرد که ما منافع دنياي اسلام را در نظر بگيريم. آن زمان از معدود کشورهايي که در جنگ 33 روزه پشت حزب‌الله ايستاد ايران بود که لازم ديد بر روي آن حرکت اصيل و پيروزي حزب‌الله پافشاري کند همين مساله کمر اسراييل را شکست و موجب شکست بعدي آن در غزه شد.

به گزارش ايسنا، لاريجاني در ادامه‌ي سخنان خود افزود: مسيري که به برکت راه امام و انقلاب و فکر اصيل ولايت فقيه در کشور ما بنيان‌گذاري شده است براي کشورهاي منطقه و جهان نيز برکاتي دارد که بايد ارزش اين مساله را فهميد، هرچند که ممکن است فضاي بين‌المللي و جوسازي‌ها گاهي بر روي اين برکات غباري بريزد تا نشود واقعيت را ديد، اما امروز جايگاه ايران به دليل ارائه‌ي يک فکر نو در نظام بين‌الملل جايگاه مناسبي است.

وي با تاکيد بر اينکه نظام جمهوري اسلامي ايران سلطه را متضاد با عدالت مي‌داند و به همين دليل ممکن است گاهي هم هزينه‌هايي را پرداخت کند، ‌افزود: البته تاثيرگذاري نظام ما است که موجب مي‌شود دشمنان گاهي در مقابل کشور ما بايستند اگر ايران کشور مطرح و تاثيرگذاري نبود ما با اين مشکلات مواجه نبوديم.
لاريجاني خطاب به سفير و کارکنان سفارت ايران در ژنو عنوان کرد که شما وظيفه‌ي مهمي داريد که با روش‌هاي متعارف دنيا فکر نظام جمهوري اسلامي را به کرسي بنشانيد و بايد با روش‌هاي مختلف از اين دستاوردها حمايت و صيانت کرد.

ابراز اميدواري براي تصويب پيشنهاد هيئت ايران

علي لاريجاني در حاشيه‌ي اجلاس اتحاديه بين‌المجالس در ديدار رييس هيات اعزامي فلسطين گفت: ما ملت فلسطين را ملت مظلومي دانسته و بر اين اساس وظيفه‌ي خود مي‌دانيم که از آن دفاع کنيم.
وي افزود: ايران بحث فلسطين را در نشست بين‌المجالس به عنوان ماده اضطراري مطرح خواهد کرد و ما اميدواريم که با حمايت کشورهاي آسيايي و ساير کشورهاي اسلامي اين پيشنهاد به تصويب برسد.
لاريجاني عنوان کرد: حال که گلدستون يهودي، گزارشي عليه اسراييل ارايه کرده، اگر ما در نشست امروز مساله‌ي امنيت قضايي را مطرح کنيم دنيا به ما مي‌خندد و شما نيز بيشتر مورد هجمه قرار مي‌گيريد. وي ابراز اميدواري کرد که ماده اضطراري اين نشست درخصوص مساله‌ي فلسطين به تصويب برسد.
رييس هيات اعزامي فلسطين نيز در اين ديدار تشکر ملت خود را از مردم و دولت ايران اعلام کرد و گفت: هيچ راهي جز وحدت بين کشورهاي اسلامي در منطقه نداريم.
وي گفت: مساله‌ي فلسطين امروز داراي حمايت جهاني است و اين مساله روحيه‌ي ملت فلسطين را بالا مي‌برد.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072832