هزاران تن سنگ در کارگاه سلطانيه آماده تراش هستند

سرپرست اجرايي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:کارگاه استخراج سنگ پايگاه در ارتفاعات روستاي وير نزديک به
معبد تاريخي داش کسن و بر فاصله 16 کيلومتري از سلطانيه قرار دارد.

محمدرضا قربان زاده افزود:به دليل نياز کارگاه مرمت به حجم بالاي سنگ، عدم وجود معادن سنگ يا عدم توليد سنگ با ويژگي سنگ‌هاي بکار رفته قديمي در ارگ سلطانيه در مناطق و روستاهاي همجوار، بالا بودن هزينه خريد سنگ و حمل آن به منطقه از ساير استان‌هاي کشور و همچنين به جهت ويژگي‌هاي کاملأ هنري، فني و تخصصي تراش سنگ، پايگاه ميراث جهاني سلطانيه با الهام از تفکرات معماران ايراني در استفاده از مصالح بوم آورد و پس از مطالعات ميداني در ارتفاعات مشرف به سلطانيه و در نزديکي معبد داش کسن ( معدن استخراج سنگ عصر ايلخاني)، نسبت به شناسايي و راه اندازي \" معدن سنگ\" از سال 1380 اقدام کرد.

وي خاطرنشان کرد:در سال‌هاي اخير با گسترش عمليات اجرايي مرمت، توليد سنگ رونق بيشتري به خود گرفت و در سال‌هاي مورد بحث هزاران تن سنگ از اين معدن استخراج و در مرمت برج و باروي ارگ مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر هزاران تن سنگ در محل کارگاه آماده تراش هستند.

سرپرست اجرايي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه با تاکيد بر اينکه اين دومين پروژه پايگاه در خودکفايي است،گفت:توليدات کارگران ماهر که تمامأ ساکن روستاي وير هستند در پروژه اجرايي پايگاه استفاده مي شود.

قربان زاده يادآور شد: در اين کارگاه توده هاي سنگي با شيوه سنتي و با استفاده از ابزار آلات و مواد جديد از بدنه اصلي جدا شده و سپس سنگ جدا شده به ابعاد کوچکتر تقسيم و قواره مي شود.

وي در پايان خاطرنشان کرد:اين نوآوري در توليد سنگ، جهت استفاده در کارگاه مرمت در سطح ميراث فرهنگي و کشور بي سابقه است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388072920