ساماندهي هويت‌هاي از بين رفته همدان روي ميز کارشناسان

مدير پايگاه شهر تاريخي همدان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود:در صورت تخصيص اعتبار پايگاه شهر تاريخي همدان برنامه‌ها و فعاليت‌هايي مانند انجام پژوهش‌هايي درمورد بررسي بافت، آداب و سنن و صنايع دستي را درنظر گرفته است.

بهرام توتونچي درادامه خاطرنشان کرد: شناسايي فضاهاي باز شهري در تعامل با نهادهاي مثل شهرداري و مسکن شهرسازي در زمينه احياي سيماي شهري و ساماندهي هويت‌هاي از بين رفته در اوايل دوره معاصر در اثر ساخت خيابان‌ها از ديگر برنامه‌هاي اين پايگاه اعلام شده است.

وي با بيان اين‌که ساماندهي بدنه‌ها و تابلوهاي بافت مرکزي شهر از ديگر برنامه‌هاي اين پايگاه است تصريح کرد: از سويي ديگر بايد براي مغازه‌هاي موجود در بافت نيز قاعده و روند مناسبي تعريف شود.

وي افزود:ساماندهي تأسيسات شهري، کابل‌هاي مخابرات از بدنه‌هاي واجد شرايط و حائز هويت مانند ميدان مرکزي همدان و شش خيابان از ديگر برنامه‌هاي پايگاه شهرتاريخي همدان به شمار مي‌رود.

توتونچي با اشاره به اين‌که درصورت تخصيص اعتبار، پژوهش احياي مراکز محلات نيز در دستور کار قرار مي‌گيرد اظهار داشت:در تعامل با شهرداري، احياي کف سازي‌هاي مراکز محلات به شکلي که به هويت قبلي خود بازگردند اجرا خواهد شد.

وي با بيان اين‌که احياي حمام‌هاي تاريخي در مرکز بافت و تعيين وضعيت تملک آنها و تغيير کاربري به مراکز فرهنگي وخدماتي در دستورکار قرار خواهد گرفت بيان داشت: اين مراکز محلاتي الگويي براي مراکز محلاتي جديد بوده و بايد از اين الگوها براي هويت بخشيدن به بافت شهر استفاده کرد.

توتونچي در پايان تأکيد کرد:هم‌اکنون تجهيز پايگاه شهر تاريخي همدان و راه‌اندازي بخشي از خانه ظرابي(ممقاني) واقع در بافت مرکزي همدان به عنوان واحد پايگاه شهر تاريخي همدان از برنامه‌هاي انجام شده در اين پايگاه است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388080241