وي برپايي جشن جهاني نوروز را نخستين پيشنهاد از سوي کشورمان برشمرد و افزود: در اين جشن که با محوريت ايران برگزار خواهد شد، کشورها ي عضو اکو و ساير کشورهاي شريک در پرونده جهاني ثبت نوروز، مي توانند از اين فرصت به منظورآشنايي با فرهنگ و داشته هاي صنعت گردشگري يکديگر بهره مند شوند.
موسوي خاطر نشان کرد: برمبناي پيشنهاد صورت گرفته، تصميم بر آن شده است تا در حاشيه اين مراسم نمايشگاه صنايع دستي و هنرهاي سنتي هنرمندان کشورهاي عضو اکو نيز برپا شود تا علاوه بر معرفي و آشنايي با قابليت هاي گردشگري هر کشور، زمينه اي مساعد براي فروش و بازاريابي صنايع دستي نيز فراهم شود.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: راه اندازي شبکه ماهواره اي گردشگري نيز به عنوان پيشنهاد ديگر کشورمان، به هدف رونق گردشگري ميان کشورهاي عضو اکو، با محوريت ايران مطرح شد.
موسوي با بيان اينکه پايگاه تلويزيون گفته شده در ترکيه مستقر خواهد شد، افزود: در قالب کلي اين طرح، کشورهاي عضو مي توانند با توليد دو ساعت برنامه به صورت روزانه، گامي مهم در راستاي معرفي جاذبه ها و ظرفيت هاي گردشگري کشورخود بردارند.
وي خاطر نشان کرد: با توجه به ارائه کليات اين طرح در اجلاس وزراي گردشگري، تصميم برآن شد تا جزئيات پروژه تاسيس تلويزيون گردشگري ازسوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به دبيرخانه اکو تحويل داده شود.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همچنين در شرح تامين اعتبار مالي اين طرح، يادآور شد: پخش شبکه تلويزيوني گفته شده در هتل ها، جذب آگهي و تبليغات از سوي تاسيسات خصوصي گردشگري و همکاري بخش هاي گفته شده مي تواند به عنوان راهکاري مطمئن براي تامين هزينه هاي شبکه گردشگري گفته شده، مورد استفاده قرار گيرد.
موسوي در ادامه راه اندازي خبرگزاري کشورهاي عضو اکو را نيز به عنوان پيشنهادي ديگر از سوي ايران، برشمرد و گفت: در راستاي رونق گردشگري و آشنايي کشورهاي عضو اکو با جاذبه ها و قابليت هاي يکديگر، جديد ترين اخبار و اطلاعات مربوط به اين صنعت مي توانند در خبرگزاري گفته شده، منعکس شوند.
وي در شرح چگونگي اجرايي شدن طرح خبرگزاري گردشگري کشورهاي عضو اکو يادآور شد: اعضاي اکو مي توانند با ارسال اخبار و گزارش هاي خود به ايران، پيرامون موضوع گردشگري، منبع خبري قدرتمندي براي ساير رسانه هاي فعال در اين حوزه فراهم کنند.
موسوي در ادامه ديگر توافق انجام گرفته به منظور حضور اعضا در همايش توراپراتورها را نيز گامي جدي در راستاي تعامل و همکاري مشترک کشورهاي حاضر در اين اجلاس خواند و افزود: اين گردهمايي که به عنوان بزرگترين و مهمترين همايش جهاني توراپراتورها در خرداد ماه سال آينده، در تهران برگزار مي شود، مي تواند به عنوان ابزار قدرتمند ديگري در خدمت اطلاع رساني کشورهاي عضو قرار گيرد.
وي همچنين با تاکيد بر راه اندازي تورهاي تلفيقي ميان کشورهاي عضو اکو يادآور شد: اين پيشنهاد به عنوان ظرفيت قابل توجه و کاربردي از سوي کشور ايران مطرح شده و مورد استقبال اعضا قرار گرفته است.
نماينده ايران در اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي عضو اکو، با بيان اينکه راه ابريشم نيز به عنوان محور ارتباط دهنده کشورهاي عضو اکو در اين اجلاس مطرح شده است، ادامه داد: اين محور مي تواند از چهار جهت کشورهاي همسايه و عضو را به يکديگر پيوند زند تا از طريق برنامه ريزي و تعريف برنامه هاي فرهنگي متنوع، رشد گردشگري و افزايش آمار ورودي را در پي داشته باشد.
موسوي همچنين تهيه کتاب گردشگري عضو اکو را نيز به عنوان يکي از دستاوردهاي حاصل از نشست هاي گذشته مطرح کرد و گفت: با توجه به تاييد کلي نسخه تهيه شده اين کتاب از سوي ايران، تصميم بر آن شده است تا کشورهاي عضو، پس از مطالعه بخش هاي مرتبط به خود و رفع نواقص، محصول تهيه شده را برا ي چاپ نهايي و توزيع ميان اعضا آماده کنند.
وي در ادامه مطرح شدن تجربه هاي موفق ايران در حوزه گردشگري را بخش ديگري از رويدادهاي اجلاس تشکيل شده خواند و اظهارداشت: امکان تهيه کارت هاي اعتباري ATM در فرودگاه ايران از سوي گردشگران خارجي و نيز تهيه سند طبيعت گردي از جمله مواردي به شمار مي آيد که استفاده از آن به عنوان الگو در دستور کار ساير کشورهاي عضو قرار گرفت. /106
انتهای پیام/