مسعود علويان صدر در ادامه خاطرنشان کرد: بنا به گفته کارشناسان يونسکو با وجودي که گروه حفاظتي مستقر در اين مجموعه را افراد بومي و محلي تشکيل ميدهد اما همگي آنها با علاقه و اطلاعات کافي موضوع حفاظت و مرمت اين مجموعه را پيگيري ميکنند.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛کارشناسان يونسکو بقعه شيخ صفيالدين اردبيلي را مجموعهاي بسيار فاخر و ماندگار و يادگاري از عصر طلايي ايران دوره صفوي معرفي کرده و خاستگاه ريشه فرهنگي و فکري اين جريان تمدنساز را تحسين کردند.
وي افزود:با ارزيابي کارشناسان يونسکو اميد است مراحل بعدي ثبت جهاني و عمليات مرمت و ساماندهي اين مجموعه با روند مناسبتري طي شود.
علويان بيان داشت: کارشناسان يونسکو همچنين بر پشتيباني استانداري و مديريت شهري از مجموعه شيخ صفي براي تکميل حفاظت و مرمت از اين مجموعه تأکيد کردند.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد:کارشناسان يونسکو در اين بازديد خواستار بررسي آسيبهاي احتمالي نورپردازي اين مجموعه شدند.
وي با اشاره به اينکه هماکنون فرايند تهيه طرح جامع نورپردازي مجموعه شيخ صفي با همراهي و همکاري گروه مشترک کارشناسي ايران و ايتاليا مراحل پاياني خود را سپري ميکند بيان داشت:براساس پيش بينيهاي صورت گرفته پس از پايان فرايند تهيه طرح ياد شده، اجراي اين طرح در سال آينده آغاز خواهد شد.
اين مقام مسئول در معاونت حفظ احيا و ثبت آثار تاريخي يادآور شد: البته موضوع بکارگيري فناوريهاي جديد در بخش تأسيسات و تهويه مجموعه بقعه يکي از مسائل مهمي بود که کارشناسان يونسکو بر آن تأکيد بسياري داشتند.
علويان افزود:به طور کلي کارشناسان يونسکو از نظارت و سيستم مديريتي حاکم در مجموعه، همراهي سيستم مديريت شهري و ديدگاه مردم و اهالي بومي منطقه اظهار رضايت کردند.
مسعود علويان صدر در ادامه خاطرنشان کرد:براساس پيشبينيهاي صورت گرفته در سال 2010، ثبت دو پرونده بازار تبريز و بقعه شيخ صفيالدين اردبيلي در فهرست آثار جهاني يونسکو نهايي خواهد شد./119
انتهای پیام/