وي در رابطه با اخباري مبني بر ابتلاي حدود 80 درصد حجاج ايراني به آنفلوانزاي نوع آ پس از بازگشت از حج، گفت: ممکن است طي دو سال حدود يک سوم مردم دنيا به اين نوع آنفلوانزا مبتلا شوند، اما طي ايام حج حداکثر 5 تا هشت درصد حجاج به اين بيماري مبتلا ميشوند. همچنين در رابطه با آمار اعلام شده مبني بر ابتلاي 80 درصد حجاج بايد گفت که ممکن است 80 درصد حجاج به آنفلوانزاي معمولي مبتلا شوند، اما قطعا آمار آنفلوانزاي آ کمتر است.
وزير بهداشت ادامه داد: نگراني ما مربوط به زماني است که حجاج از سفر حج باز ميگردند و در اين ميان ممکن است تعدادي به اين بيماري مبتلا باشند و در تعدادي هم علايم ظاهر نشده باشد، بنابراين لازم است که مردم در يک هفته اول به هيچ عنوان به ديدن حجاج نروند.
وزير بهداشت در ادامه با تاکيد بر اين که واکسن آنفلوآنزاي فصلي در پيشگيري از بروز آنفلوآنزاي «آ» تاثيري ندارد، در رابطه با اخباري مبني بر کمياب شدن واکسن آنفلوآنزاي فصلي در کشور، گفت: واکسن آنفلوآنزاي فصلي با کم و کسريهايي مواجه بود و با هماهنگي انجام شده با شرکتهاي وارد کننده و قرارداد با شرکتهاي معتبر سازنده اين واکسن، در حال حاضر در بازار موجود است و مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.
به گزارش ايسنا، وحيد دستجردي همچنين با تاکيد بر اين که به منظور پيشگيري از بروز موارد جديد آنفلوآنزاي A مردم نبايد بازديدي از حجاج بازگشته از سفر حج داشته باشند، گفت: چرا که قدرت سرايت آنفلوآنزا بسيار زياد است و تجربه سفرهاي حج عمره نشان داده که حجاج مبتلا به آنفلوآنزا A حدود 25 درصد بازديدکنندگان خود را مبتلا کردهاند. در مجموع هر فرد مبتلا به آنفلوآنزاي «آ» 2/1 درصد افراد ديگر را نيز مبتلا ميکند.
وي ادامه داد: بنابراين براي آن که پس از ايام حج تمتع جمعيت زيادي به اين بيماري مبتلا نشوند لازم است که به مدت يک هفته هيچ کس به بازديد حجاج نرود و ديده بوسي با آنها نداشته باشند.
وزير بهداشت با اشاره به انجام اقدامات خريد واکسن آنفلوآنزا «آ» به ميزان 20 ميليارد تومان، گفت: بر اين اساس تا حدود يک ماه آينده براي دو ميليون نفر واکسن آنفلوآنزاي A وارد کشور ميشود که اين ميزان واکسن براي افراد آسيب پذير مورد استفاده قرار ميگيرد.
100
انتهای پیام/