يحيي رحمتي ادامه داد: ريشه بسياري از مسائل فرهنگي و هنري ايران را بايد در کشور تاجيکستان جستجو کرد.
وي با اشاره به اينکه مکتب شيراز و پايه گذاري آن در کشور تاجيکستان يکي از نقاط مشترک فرهنگي ميان دو کشور است، اظهار داشت: در حال حاضر براي جستجوي آنچه از اين مکتب تاريخي و هنري باقي مانده است بايد به کشور تاجيکستان سفر کرد.
مدير کل آموزش و حمايت از توليد اين معاونت تصريح کرد: ايران و تاجيکستان با داشتن، زبان، فرهنگ و پوشش نزديک به يکديگر با ساير ملل تفاوتهايي دارند.
اين مقام مسئول با تأکيد بر اينکه تاجيکها برخلاف ساير ملل پوشش ملي و محلي خود را از ياد نبردهاند، افزود: انتظار ميرود هنرمندان اين کشور همچنان در طراحيها و دوخت لباسهاي خود به اصالتهاي فرهنگي خودشان رجوع کنند.
رحمتي در ادامه اظهار داشت: اصالت فرهنگي ما ايرانيان با تاجيکستان نزديکي بسياري دارد و به کار گيري اين اصالتها در پوششهاي ملي از ميان بردن آن را سختتر ميکند.
وي با بيان اينکه نگاه به صنايعدستي و هنرهاي سنتي بايد از محصولات دست ساز ديگر متمايز شود، گفت: صنايعدستي در کنار دست ساز بودن انتقال دهنده ارزشهاي فرهنگي و هنري ملتها است.
يحيي رحمتي خاطرنشان کرد: نگاه فرهنگي و هنري به آثار دست ساز داشتن نيز يکي ديگر از نقاط اشتراک ميان دو ملت خواهد بود که بايد در عملياتي شدن آن توجه بسيار داشت.
111/
انتهای پیام/