وي با بيان اينکه گردشگري از آن جهت که با رزق و روزي مردم ارتباط دارد حائز اهميت است، افزود: چنانچه گردشگري خوب بدرخشد و توسعه پيدا کند در رفع مشکلات اقتصادي کشور تاثير زيادي خواهد داشت، چراکه گردشگري پايدار است و لازم است جايگزين نفت شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه توسعه گردشگري مي تواند اقتصاد تک تک مناطق ايران را دگرگون کند، گفت: متاسفانه افرادي هستند که با جو سازي در رسانه هاي داخلي و خارجي سعي در القا شرايط نا امن براي ايران دارند که اين موضوع مانع توسعه گردشگري کشور مي شود.
وي با اشاره به اينکه يکي از راه هاي جذب گردشگر تبليغ در ارتباط با امنيت کشور است، افزود: تمامي رسانه ها ، نمايندگان مجلس و مسئولان بايد در رابطه با گردشگري کشور تبليغ کنند و در راستاي توسعه آن گام بردارند چرا که گردشگري و ميراث فرهنگي هويت ماست.
بقايي ادامه داد: يکي از بحث هايي که در ماه هاي اخير رسانه ها به آن پرداحتند موضوع قاچاق اشياء عتيقه است و با استناد به اين امر عملکرد سازمان ميراث فرهنگي را زير سوال برده اند، اين در حالي است که بر اساس آمار يگان حفاظت سازمان ميزان جرائم تجاوز به آثار تاريخي، حفاري و تخريب در سال 88 نسبت به سال گذشته47/49 درصد کاهش يافته است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد:قاچاق اشياء عتيقه نسبت به سال هاي گذشته کاهش پيدا کرده است و بسياري از مواردي که گزارش مي شود مربوط به حفاري هاي غير مجاز و حارج از محوطه هاي تاريخي شناخته شده است.
وي به آمار گردشگران ورودي کشور و زير سوال رفتن آن از سوي بسياري از رسانه ها اشاره کرد و افزود: سفر بر گردشگري عموميت دارد و گردشگري به طور ذاتي زيرمجموعه سفر قرار مي گيرد و آمار ارائه شده نيز در رابطه با هر فردي است که به ايران سفر کرده است.
بقايي ادامه داد: در دنيا هر فردي که با هر انگيزه به کشوري سفر مي کند و براي آن کشور ارز آوري به همراه دارد گردشگر محسوب مي شود و بر اين مبنا است که سازمان جهاني جهانگردي شاخه هاي متنوعي را براي گردشگري تعريف کرده است که از آن جمله مي توان به گردشگري درماني اشاره کرد.
وي همچنين با اشاره به 10 اثر ثبت شده در فهرست ميراث جهاني يونسکو گفت: از اين تعداد سه اثر در چهار سال گذشته به ثبت رسيده و پرونده دو اثر بازار تبريز و مقبره شيخ صفي الدين اردبيلي نيز براي ثبت آماده شده است. همچنين در حال تهيه پرونده مجموع محوطه هاي تاريخي ايران به منظور ثبت در فهرست ميراث جهاني هستيم.
عضويت در شوراي سياست گذاري UNWTO، نصب تنديس ايران در مقر سازمان ملل متحد، شرکت در 60 نمايشگاه بين المللي گردشگري و تلاش براي نمايش منشور کورش در موزه ملي ايران از ديگر مواردي بود که رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به آنها اشاره کرد.
وي با بيان اينکه تنها 6 درصد اعتبارات ملي در حوزه سازمان ميراث فرهنگي است، گفت: بودجه سازمان در سال جاري تنها 100 ميليارد تومان است و اين يکي از چالش هاي بزرگ سازمان به شمار مي رود. از مجلس شوراي اسلامي انتظار داريم در زمينه تامين اعتبار به منظور اجرايي کردن پروژه ها اين سازمان را ياري رساند.
بقايي همچنين حذف ويزا را به عنوان نخستين مشکل گردشگري کشور براي جذب گردشگر ورودي عنوان کرد و افزود: سازمان ميراث فرهنگي نمي تواند پيشنهاد حذف ويزا را بدهد، اما مجلس شوراي اسلامي مي تواند اين پيشنهاد را براي تعدادي از کشورها و يا گردشگران خانوادگي مطرح کند.
وي به ايجاد زيرساخت ها به عنوان يکي از مهمترين راه هاي توسعه گردشگري کشور اشاره کرد و افزود: ايجاد و توسعه زيرساخت هاي گردشگري نيازمند بودجه دولتي است. دولت بايد اين زيرساخت ها را تامين کند تا درآمد حاصل از آن در کشور ساري و جاري شود. سازمان ميراث فرهنگي تقاضاي تخصيص تسهيلات بانکي براي سرمايه گذاري در گردشگري دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همچنين تبليغات را لازمه توسعه گردشگري عنوان کرد و اظهار داشت: براي اين منظور نيازمند ايجاد شبکه ماهواره اي مطابق با عرف نظام جمهوري اسلامي ايران براي خارج از کشور هستيم که اين امر نيز نيازمند حمايت سازمان ميراث فرهنگي از سوي دولت است.
انتهای پیام/