ميراث آريا(chtn) – درحالي که شهردار تهران چندي پيش اعلام کرده بود که واگذاري پروژه ها بر اساس مزايده صورت مي گيرد ،اما خادم در اعتراض به روند واگذاري پروژه‌هاي شهري به پيمانکاران شهرداري، گفت: چرا پروژه‌هاي شهرداري مستقيما به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري واگذار مي‌شود؟ در حالي که اين صندوق نه قابليت فني ـ عمراني دارد و نه رتبه‌بندي براي آن صورت گرفته است.

وي ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر با مساله جديدي به نام «صندوق ذخيره کارکنان شهرداري» مواجه شده‌ايم، به نحوي که شهرداري بخش زيادي از پروژه‌هاي خود را به اين صندوق واگذار مي‌کند.

رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران تاکيد کرد: متاسفانه الي ماشاءاله در شهرداري غضنفر داريم و شاهديم که حتي يک منطقه شهرداري کليه پروژه‌هاي خود را يکجا به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري واگذار کرده است!

چمران، رييس شوراي شهر تهران نيز در اين رابطه گفت: در حال حاضر بخش‌هاي مختلف شهرداري پروژه‌هاي خود را به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري واگذار مي‌کند و بعد صندوق ذخيره نيز با برداشت دو درصد سهم از اين پروژه‌ها، پروژه را به پيمانکار ديگري که معلوم نيست صلاحيت و امکانات لازم را داشته باشد، واگذار مي‌کند.

خادم همچنين در گفت‌و‌گو با ايسنا با تاکيد بر اين که اين قراردادها در حالي منعقد شده که صندوق ذخيره کارکنان متعلق به بخش خصوصي است و خارج از قوانين با اين صندوق عقد قرارداد انجام شده است، اظهارکرد: از زمان طرح اين موضوع تاکنون جلسات متعددي در کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر و با حضور مسوولان شهرداري برگزار شده است و موضوع چگونگي واگذاري برخي شرکت‌ها و پروژه‌ها و مجوز‌هاي انجام اين اقدامات مورد بررسي قرار گرفته و مي‌گيرد.

وي به توجه شخص شهردار تهران نسبت به شفاف‌سازي روند واگذاري پروژه‌ها به ويژه در مورد سازمان‌ها و شرکت‌هاي زيرمجموعه خود اشاره کرد و گفت: کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر بزودي در مورد تعامل شهرداري تهران با صندوق ذخيره کارکنان و برخي مسائل آن اظهارنظر صريحي خواهد داشت.

خادم در عين حال تاکيد کرد که قانوني بودن يا نبودن روند واگذاري پروژه‌ها به صندوق ذخيره کارکنان دنبال شده و برخورد قانوني با آن صورت مي‌گيرد.

وي در عين‌ حال به تعدادي از پروژه‌هاي سال 88 واگذار شده به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري در چند منطقه اشاره کرد و فهرست آنها را بدين شرح اعلام کرد:

منطقه 21: ـ احداث ساختمان موتوري سنگين واگذار شده به شرکت«سازه ماندگار مايان» توسط صندوق؛
ـ احداث و تکميل مجتمع تفريحي شهرک فرهنگيان واگذار شده به شرکت«تراکم خاک» توسط صندوق؛
ـ طراحي و احداث تالار نگارخانه بخش اداري و فرهنگسراي «کوثر» واگذار شده به شرکت «عمران آوا» توسط صندوق؛

منطقه 16: ـ احداث بوستان «گاز» واگذار شده به شرکت «البرز کيان سازان » توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان «ابريشم» واگذار شده به شرکت «پايون بناسازان» توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان «فدائيان اسلام» واگذار شده به شرکت «عمران پيشه ري» توسط صندوق؛
ـ ايجاد و توسعه فضاي ورزشي، تفريحي، آمفي تئاتر بعثت واگذار شده به شرکت «آينده سازان مهام» توسط صندوق؛
ـ احداث پل عابر پياده واگذار شده به شرکت «تجهيزات گسترش دلفا» توسط صندوق؛
منطقه 22: ـ احداث معابر «شريف» واگذار شده به شرکت «آرين پارس مهر» توسط صندوق؛
ـ احداث خيابان اجراييات «فاز دو» واگذار شده به شرکت«تهران راه ساز فتح» توسط صندوق؛
ـ احداث معابر کوهک 45 متري علوم و فنون واگذار شده به شرکت «بهساز راه نوين» توسط صندوق؛
ـ احداث معابر وردآورد واگذار شده به شرکت «راه تصويه گر» توسط صندوق؛
منطقه 5: ـ اجراي قسمتي از پروژه احداث و توسعه جنگل‌کاري کوهسار واگذار شده به شرکت «شن آکام» توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان «نيايش» محله المهدي واگذار شده به شرکت «پيچک سبز» توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان شهيد اقبالپور محله کوهسار واگذار شده به شرکت «همايش سبز افق» توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان محله الهام واگذار شده به شرکت «همايش افق» توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان «فراز» محله پونک به شرکت «پاک ثابت» توسط صندوق؛
ـ احداث بوستان محله سازمان برنامه واگذار شده به شرکت «پيچک سبز» توسط صندوق؛
منطقه 12: ـ احداث بوستان شيرازي؛
ـ احداث ساختمان ناحيه يک منطقه 12؛
ـ احداث ساختمان اسکان کارگري ناحيه دو؛
ـ احداث ساختمان اسکان کارگري ناحيه يک؛
ـ بازسازي ساختمان اداري ناحيه سه؛
ـ احداث توالت عمومي؛
ـ احداث توالت عمومي ناحيه پنج و دو؛
و احداث و بازسازي پارک «لاله»

به گزارش ايسنا، البته در طول دو هفته‌اي که پرونده اظهارات اعضاي شوراي شهر تهران در مورد اين موضوع باز بود، شهردار تهران و سخنگوي شهرداري تهران دراين مورد اظهار نظر داشتند، اما واگذاري پروژه به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري بدون طي مراحل قانوني را رد کردند.
شهردار تهران اول مهر ماه و در حاشيه مراسم افتتاح تقاطع غيرهمسطح بزرگراه شهيد «کاظمي» و پل «شقايق» با تاکيد بر اين که صندوق ذخيره کارکنان شهرداري بخش خصوصي محسوب مي‌شود، گفت: واگذاري پروژه‌ها بدون مزايده به اين صندوق را تکذيب مي‌کنم و اين موضوع صحت ندارد.
وي ادامه داد: در حال حاضر هفت تا هشت ميليارد تومان پروژه عمراني در سطح شهر تهران در حال انجام است و اگر بخش قابل توجهي از اين پروژه‌ها به صندوق کارکنان شهرداري داده شده باشد، بايد بخش قابل توجهي از اين اعتبارات در حساب اين صندوق باشد، اما اين اتفاق نيفتاده و چنين رقمي در اختيار صندوق قرار ندارد.

قاليباف خاطرنشان کرد: در تاريخ شهرداري روند واگذاري برخي پروژه‌ها توسط برخي شرکت‌هاي زيرمجموعه سازمان بازنشستگي شهرداري وجود داشته است که اين روال هم اکنون نيز وجود دارد، اما درعين حال از زمان ساماندهي شرکت‌ها و سازمان‌هاي شهرداري تهران، روند واگذاري پروژه‌ها به اين شکل کاهش پيدا کرده است.

وي مجددا توضيح داد: برخي از شرکت‌ها و سازمان‌هاي شهرداري به عنوان زيرمجموعه سازمان بازنشستگي شهرداري برخي پروژه‌ها را بدون مزايده و با ترک تشريفات واگذار مي‌کنند و احتمالا منظور شورا از واگذاري پروژه‌ها به سازمان بازنشستگي شهرداري بوده است، نه صندوق کارکنان شهرداري.

قاليباف براي تاکيد بر اظهارات خود گفت: در صورت لزوم در جلسه شورا نيز اين موضوع را توضيح خواهم داد.

وي در عين حال باب احتمال تخلف را باز گذاشت و گفت: چنانچه پروژه‌اي با شرايطي که دوستان در شوراي شهر تهران گفته‌اند به پيمانکاري واگذار شده باشد، قطعا تخلف بوده و برخورد خواهيم کرد.

بر اساس گزارش‌هاي ارايه شده توسط کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران از مجموع 477 پروژه بازديد شده در پنج ماهه اول سال جاري شهرداري تهران 455 مورد به صورت پيماني، هشت مورد به صورت اماني و 10 مورد به صورت پيماني و اماني واگذار شده است. از سوي ديگر در مجموع 297 پروژه از کل پروژه‌هاي مذکور به شرکت‌هاي وابسته شهرداري و 292 پروژه نيز به صورت مناقصه محدود و استعلامي براي اجرا واگذار شده است.

بنا بر اين گزارش کميسيون اقتصادي و برنامه و بودجه شوراي شهر تهران هر سال و در چند دوره فصلي گزارشي از عملکرد بودجه‌اي شهرداري تهران و زير‌مجموعه‌هاي آن را به صورت ميداني تهيه کرده و در صحن شوراي شهر تهران ارائه مي‌کند. اين کميسيون در آخرين بررسي خود گزارش عملکرد معاونت‌ها و مناطق شهرداري در سال 88 را ارائه کرد که در اين گزارش تاخير در اجراي چندين پروژه، تغيير حجم مالي آن‌ها و نحوه واگذاري پروژه‌ها به پيمانکاران محور اصلي مشکلات قرار گرفت.


100


انتهای پیام/

کد خبر 1388081934