بازسازي فرضي مجموعه نصريه تبريز

به گزارش ميراث آريا(chtn) در اين نشست کارشناسان اين پروژه اعلام کردند که اين مجموعه در داخل ميدان صاحب‌آباد يا ميدان تبريز قرار گرفته است.

اين ميدان از اوايل قرن نهم تا اوايل دهم هجري مرکز حکومت ايران بوده که بناهاي حکومتي، مذهبي و بناهاي آموزشي و کليسا در اطراف اين ميدان ساخته شده است.

مجموعه نصريه در داخل ميدان قرار داشته است. اين پروژه در مسير بازنمايي دوباره روند شکل‌گيري ساختار شهر تبريز در لايه‌ها و دوره‌هاي مختلف اجرا شده است.

با توجه به زلزله‌هاي متمادي و حملات بسيار دشمنان در قرون مختلف، شهر تبريز همواره در حال تخريب و بازسازي بوده به همين دليل بيشتر بناهاي دوره طلايي شهرسازي و معماري منطقه آذربايجان بعد از اسلام که بيشتر مربوط به قرن هشتم تا دهم هجري بودند در جريان اين حوادث طبيعي و جنگ از بين رفته‌اند.

اين مجموعه و ميدان قرار گرفته در آن، يکي از مهمترين شاخصه‌هاي اين دوران به شمار مي‌روند.

اقدامات انجام شده ، بازسازي فرضي بر اساس شواهد معماري است. پس از پيگيري و گمانه‌زني‌هاي لازم، بقاياي کالبد تخريب شده بناها بازيابي بازشناسي و دوباره چيني شد.

اصل مهم در اين کار، بازشناسي تمام داده‌هاي فرهنگي، حفظ و همچنين قابليت بازگشت‌پذيري عمليات آناستيلوز انجام شده بود که نتيجه آن، بازشناسي و بازنمايي عناصر مسجد و مدرسه مجموعه عمارت نصريه بوده است.

از شاخصه‌هاي اين مجموعه مي توان به دهانه عظيم گنبد بيست متري مسجد و قطر63 متري آن اشاره کرد.

به دليل دعوت سازنده بنا يعني سلطان يعقوب آقا تيون لو (صاحبان گوسفندان سفيد) از تمام معماران و هنرمندان سرزمين‌هاي مختلف براي اجراي پروژه، اين بنا از تنوع بسيار بالاي تزئينات وابسته به معماري برخوردار است که خود ظرفيت بالايي براي بازسازي تصويري مجموعه ارائه داد./119



انتهای پیام/

کد خبر 1388082038