سرگذشت مرمت و احيا در عمارت مسعوديه

به گزارش ميراث آريا(chtn) سيد ولي افصحي با اشاره به اين‌که عمارت تاريخي مسعوديه توسط ميرزا ظل السلطان در بين سال‌هاي 1290 تا 1295 هجري قمري ساخته شد افزود: در سال 1328 هجري اين عمارت توسط همدم السلطنه همسر جلال الدوله فروخته شد.

وي بابيان اين که در سال 1337 عمارت تاريخي مسعوديه به سازمان ميراث فرهنگي وقت واگذار شد تصريح کرد: در حال حاضر مجموعه تاريخي مسعوديه دربرگيرنده هفت ساختمان، فضاي باغ و حياط‌هاي متصل به آن است.

افصحي بيان داشت:در اين عمارت عمارت سر در پياده، عمارت خلوت و حياط متصل به آن، عمارت‌هاي مشيرالملکي، سيدجوادي و حياط متصل به آن، سفره‌خانه، آبدارخانه، ديوانخانه و باغ آن و عمارت اندروني وجود دارد.

به گفته وي؛ در اين مجموعه از سال 1302 تا 1377 حذف و الحاقاتي چون حذف طاق نماي جداکننده بخش غربي و شرقي و سپس احداث دو ساختمان سه طبقه براي شوراي آموزش و پرورش و گزينش، الحاق ساختماني يک طبقه در قسمت غربي ورودي کالسکه رو براي کارت زني، حراست، نگهباني بانک ملي و بناي يک طبقه ديگري در جنوب عمارت شوراي آموزش و پرورش براي بخش عکاسي و اداري و نيز الحاق بنايي يک طبقه بخش شرقي حياط و آبدارخانه براي چاپخانه صورت گرفت.

افصحي با اشاره به اين‌که با استقرار وزارت معارف، اوقاف و صنايع مستظرفه اين مجموعه با حذف و الحاقات جدي مواجه شد اظهارداشت:وزارت معارف،اوقاف و صنايع مستظرفه با عناوين ديگري چون وزارت معارف و سپس به عنوان وزارت آموزش و پرورش به عنوان ساختمان‌هاي اصلي وزارتخانه و بعد به عنوان انبارهاي وزارتخانه از اين ساختمان بهره برداري شد.

اين کارشناس در پايان تأکيد کرد: اين عمارت در 27 دي ماه سال 1377 به شماره 2190 به فهرست ميراث ملي کشور افزوده شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388082329